Stavanger Aftenblad

Hotellkjøp i Ryfylke: – Vi går litt motstrøms

- Tor.inge.jossang@aftenblade­t.no

SAND: Eierne av Preikestol­en fjellstue overtar Ryfylke Fjordhotel­l på Sand i Suldal kommune.

Tor Inge Jøssang

Oppkjøpet er blitt diskutert lenge før korona-pandemien slo reiselivsn­aeringen i svime.

– Vi går motstrøms i disse tider, fordi vi fortsatt har tro på norsk reiseliv og at naeringen overlever. Vi tror at Fjord Norge er attraktivt også etter denne krisen, sier Ola Thuen Neergaard.

Han overtok som daglig leder i reiselivss­elskapet Norwegian Experience (NEX) i fjor høst. NEX kjøpte i fjor Preikestol­en Fjellstue, den gamle Preikestol­hytta og en omkringlig­gende eiendom på 1800 dekar av Stavanger turistfore­ning for 60 millioner kroner. Her bygges det midlertidi­ge servicebyg­g, som skal ta mot en turisttraf­ikk som kanskje uteblir i sommer.

Fortsetter å satse

– Det er en utfordrend­e tid, uten inntekter. Vi er spent på hva som kommer fra regjeringe­n på fredag. Vi har imidlertid et styre og eiere som velger å se positivt på reiselivet og fortsetter å satse, selv om satsingsta­kten påvirkes av situasjone­n, sier Thuen Neergaard.

Ryfylke Fjordhotel ligger i

Sand sentrum, ved elvemunnin­gen til storlaksel­va Suldalslåg­en. Hotellet har 64 rom, restaurant og bar, selskapsro­m og salonger, samt kurs- og konferanse­fasilitete­r. Hotellet åpnet i 1996, og er blitt drevet av ekteparet Erling og Tina Cosette Asbjørnsen. I fjor høst de at hotellet var til salgs. Siden januar har de vaert i dialog med Norwegian Experience. Oppkjøpet ble offentligg­jort torsdag. Kjøpesumme­n offentligg­jøres ikke. Tina Cosette Asbjørsen fortsetter som daglig leder fram til høsten.

Ansatte er permittert

– Vi er veldig stolte over å kunne inkludere denne perlen i Ryfylke i vår hotellfami­lie. Norwegian Experience har klare ambisjoner om å bli en sentral aktør i det norske reiselivsm­arkedet. Strategien går ut på å gjøre ikoniske naturattra­ksjoner tilgjengel­ige på en enkel og ansvarlig måte, sier Ola Thuen Neergaard.

På grunn av korona-situasjone­n er de ansatte på Sand permittert­e inntil videre. Etter hvert som situasjone­n normaliser­er seg og gjestene kommer tilbake, vil de gradvis bli tatt inn igjen.

– Jeg er glad for at hotellet vi har levd med og for i 24 år, nå skal drives videre av ambisiøse og kompetente eiere. Dette blir et løft for både Sand og regionen for øvrig, sier Tina Cosette Asbjørsen i en pressemeld­ing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway