Stavanger Aftenblad

Viking-trener i strupen på Hammerseng-Edin

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Da Viking tirsdag trakk tilbake de varslede permitteri­ngene, reagerte TV 2-ekspert Gro Hammerseng-Edin. Det likte Bjarne Berntsen dårlig.

– Skal du vaere ekspert, må du i hvert fall komme med riktige opplysning­er, brummer Bjarne Berntsen overfor Aftenblade­t.

Mandag kveld ble avgjørelse­n tatt om at toppklubbe­ne kunne trene organisert i små grupper på sine lukkede anlegg fra 1. april. Tirsdag trakk Viking permitteri­ngsvarsele­t de hadde sendt ut til sine spillere, onsdag var troppen tilbake på trening på SR-Bank Arena.

Det var Vikings avgjørelse om å trekke tilbake de varslede permitteri­ngene som fikk TV 2s ekspert og kommentato­r til å reagere.

– Det virker noe spesielt hvis de ansetter spillerne igjen fordi muligheten til å trene åpner seg. Det kan fortelle noe om hva som har ligget bak beslutning­ene som har blitt tatt, sa Gro Hammerseng­Edin til TV 2 tirsdag.

– Utspillet hennes var helt håpløst. Hun stiller spørsmål ved hvorfor Viking trekker permitteri­ngsvarsele­t tilbake og sier at vi ansetter igjen. Det er ingen som har blitt oppsagt i Viking og vi ansetter ikke spillerne på nytt. Det ble varslet permitteri­nger, men de ble trukket tilbake før de trådte i kraft, sier Bjarne Berntsen.

Grunnlaget for permitteri­ngene, slik det også står i det skriftlige varselet som spillerne mottok, var mangel på arbeid.

– Å kritisere oss uten å ha snakket med ledelsen i Viking eller spillerne, om hvordan dialogen og kommunikas­jonen mellom partene har vaert, det får meg til å stille spørsmål ved seriøsitet­en her. Det kan du godt skrive, sier Berntsen.

– Ventet i det lengste

– Vi ventet i det lengste med å sende ut permitteri­ngsvarsel, og vi trakk det tilbake ved første mulighet. Da vi så at vi kunne gi spillerne fullgode treningshv­erdager med treninger på et lukket stadion i små grupper, i henhold til de smittevern­reglene som er bestemt, så mente vi det var riktig å gjøre. Permitteri­ngsvarsele­t hadde ingenting med økonomi å gjøre, sier Viking-treneren.

– Jeg vet ikke hva Hammerseng-Edin har tenkt på.

Forstår Berntsens reaksjon Gro Hammerseng-Edin sier hun kan forstå Bjarne Berntsens reaksjon på uttalelsen­e hun kom med tidligere denne uken.

– Jeg ser at det kan ha provosert noen og jeg har full forståelse for at noen føler at det ikke traff riktig. Det er komplisert når du skal mene noe når det er ulike saker og situasjone­r i de ulike klubbene. Jeg skulle ønske jeg hadde fått mer plass. Mitt hovedfokus var at det er krevende å vaere klubb i slike situasjone­r og det er krevende å vaere utøver, sier Hammerseng­Edin til Aftenblade­t.

– Noen ganger er det ingen andre alternativ­er enn å permittere, mens andre har forsøkt å finne litt andre løsninger. Jeg opplever at det i fotballen har vaert litt forskjelli­ge varianter og har rådet litt kaos her og der. Jeg skjønner at dette er vanskelig. Det kan kanskje virke litt enkelt å vaere ekspert og stå på utsiden og uttale seg. Og at det jeg sa ikke traff riktig for alle, noe det åpenbart ikke gjorde, det får jeg bare takle, sier TV 2-eksperten.

Løkberg roser Viking Viking-spiller Kristoffer Løkberg, som også er i lagets kapteinste­am, roser Viking for måten de har opptrådt den siste tiden.

– Viking har vaert fine og ryddige. Dialogen mellom klubbledel­sen og spillergru­ppen har vaert god hele veien. Vi satte selvsagt pris på at de ikke trakk permitteri­ngskortet med en gang. Og da det kom så var begrunnels­en saklig. Det var siste utvei. Og da klubben så at det ikke lenger var mangel på arbeid, at vi kunne trene igjen, trakk de det tilbake. Klubben har opptrådt eksemplari­sk.

Jeg ser at det kan ha provosert noen og jeg har full forståelse for at noen føler at det ikke traff riktig.

Gro Hammerseng-Edin

 ??  ?? Vikings stadion i Jåttåvågen er stengt for alle andre enn spillere og støtteappa­rat.
Vikings stadion i Jåttåvågen er stengt for alle andre enn spillere og støtteappa­rat.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway