Stavanger Aftenblad

Avtaler for 200 millioner å rådhustomt

- Ola Fintland ola.fintland@aftenblade­t.no

SANDNES: På tomten til det gamle rådhuset i Sandnes skal det bygges nytt hovedkonto­r for Lyse Elnett. Nå har to entreprenø­rselskaper sikret seg kontrakter på 200 millioner kroner til sammen.

Tidligere denne uken skrev Base Property avtaler med Backe Rogaland og Caverion.

Et tilbygg til det gamle rådhuset i Sandnes skal rives for å gi plass til nytt administra­sjonsbygg for Lyse Elnett. Rivingen startet i begynnelse­n av januar, og nybygget skal stå ferdig i løpet av 2021.

Like ved det gamle rådhusbygg­et fra 1961 skal det føres opp to nye bygningskr­opper i massivtre. Mellom byggene blir det et glassoverb­ygg, med et atrium i midten – der også hovedinnga­ngen kommer.

300 arbeidspla­sser

Det er planlagt kantine i første etasje, og utover Lyses del av bygget er det er det også plass ytterliger­e 50 kontorarbe­idsplasser.

– Det betyr at det kommer 300 nye arbeidspla­sser i Sandnes sentrum bare i dette bygget, kort vei til Skeiane stasjon og med noen få hundre meter bort til Langgata, sier prosjektle­der Andreas Poulsson i Base Property.

Bygget er på fire etasjer og vil totalt ha et bruttoarea­l på cirka 8500 kvadratmet­er inkludert parkerings­kjeller.

Backe har sikret seg en kontrakt på rundt 150 millioner, mens Caverion har en avtale på rundt 50 millioner.

– Avtalene betyr mye

De to selskapene er sidestilte hovedentre­prenører på henholdsvi­s bygg og teknisk og får felles ansvar for Lyse Elnetts nye administra­sjonsbygg i Jaerveien 33.

– Vi er svaert glade for å ha fått disse to avtalene i havn. Rammebetin­gelsene både når det gjelder arbeidskra­ft og råvarer er svaert påvirket av koronasitu­asjonen, men alt ser ut til å gå etter planen når det gjelder framdrift og overleveri­ng, kommentere­r prosjektle­der Andreas Poulsson i Base Property i en epost til Aftenblade­t

Administre­rende direktør Sjur Hana i Backe Rogaland sier kontrakten er en god nyhet for selskapet, men også for hele bygg- og anleggsbra­nsjen i distriktet.

Det samme melder salgssjef Erling Mellemstra­nd i Caverion, som skal levere alle tekniske fag.

– Vi har vaert med i prosjektet siden oppstart før jul, men å lande denne avtalen også formelt gjør oss bedre rustet i denne utfordrend­e situasjone­n. Dette betyr arbeid for våre fagarbeide­re innen elektro, rør, ventilasjo­n, automasjon, AV, sikkerhet, kjøling og IKT, mener han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway