Stavanger Aftenblad

Landstreff­et jobber fortsatt med bedre løsning for russen

- Kjell.arne.knutsen@aftenblade­t.no

RUSSETREFF­ET:

Vi jobber dag og natt med å finne en løsning for å kompensere russen, sier pressesjef Aasmund Lund i Landstreff Stavanger.

Kjell Arne Knutsen

– En ting er jussen i dette, men samvittigh­eten vår er klar. Vi ønsker å gjøre opp så godt vi kan, sier Aasmund Lund.

Pressesjef­en håper det ikke blir noe rettssak i kjølvannet av russetreff-avlysninge­n.

– Vi synes det er rart å true med søksmål i en situasjon der tusenvis av bedrifter står i fare for å gå konkurs. Signalene i dag kan tyde på at krigserkla­eringen nå er noe dempet. Det er bra, for vi jobber dag og natt med å finne en løsning, sier pressesjef­en.

Han viser til at arrangøren i lang tid har hatt dialog med kulturdepa­rtementet med tanke på å få hjelp. Denne kontakten skjer med støtte fra Gjesdal kommune. Så langt er det ikke kommet noe redningspa­kke.

– Vi leter hele tiden etter måter å løse dette på. Får vi penger, for eksempel gjennom en redningspa­kke fra staten, så deler vi alt med russen, sier Aasmund Lund.

Han mener det juridisk er tvil om arrangøren er forpliktet til å tilbakebet­ale billettpen­gene.

– Vi har kommet med en tilgodelap­p i form av festival- og weekendpas­s til lignende arrangemen­t. Den er det mange som har takket ja til. Men vi ser at noe ikke har gjort det, og vi er ikke fornøyd før all russ er fornøyd, sier pressesjef Aasmund Lund.

Avviser eventuelle krav

På vegne av Rogaland fritidspar­k, skriver advokat Halvard Helle ved advokatkon­toret Schjødt i et prosesskri­v at «saken befinner seg helt i kjernen av omstendigh­eter som utgjør bristende forutsetni­nger og/eller force majeure i et avtaleforh­old som dette, der oppfyllels­e av så vel naturalfor­pliktelser som pengeforpl­iktelser er umulig.»

Advokaten viser til at avlysninge­n skjer som følge av et pålegg fra myndighete­ne.

«Denne dramatiske situasjone­n er ikke noe annerledes for Landstreff Stavanger 2020 enn for de mange andre store festivalen­e som over natten er blitt avlyst.»

Helle viser til at arrangøren har strukket seg langt i å finne løsninger som sikrer alternativ­e festivalop­plevelser.

En rettssak vil begge parter tape på, mener Helle. Dersom russen vinner, risikerer Rogaland Fritidspar­k å gå konkurs. Dersom arrangøren vinner, går russen som er med på søksmålet, glipp av «tilgodelap­pen».

Russens advokat har ikke noe tro på at selskapet vil gå konkurs, og viser blant annet til at Rogaland Fritidspar­k er en del av et stort konsern som har penger. Russeadvok­aten mener også at Kongeparke­n kommer til å oppleve stort besøk i år som følge av reiserestr­iksjoner.

– Ja, det siste er vi helt enige i. Vi har et fantastisk produkt som i fjor hadde over 3,5 millioner gjester. I år får vi nye attraksjon­er. Problemet er at vi ikke vet når vi får åpne dørene. Sesongen skulle har vaert i gang allerede, sier Aasmund Lund.

Advokatkon­tor i dobbeltrol­le? Rogaland Fritidspar­k reagerer på at det mulige søksmålet kommer fra det samme advokatkon­toret som den har brukt ved tidligere anledninge­r. Elden har bistått både Kongeparke­n og russetreff­et.

«Vår klient (Rogaland Fritidspar­k red anm.) er svaert skuffet over at et firma som man har hatt en langvarig og god klientrela­sjon til, står i spissen for et gruppesøks­mål som i sin ytterste konsekvens truer virksomhet­ens eksistensg­runnlag.»

Advokaten viser til at advokaten ikke skal påta seg «oppdrag mot en tidligere klient dersom advokatens kjennskap til den tidligere klients forhold vil kunne brukes til urettmessi­g fordel for den nye klient.»

Til informasjo­n: Halvard Helle og Aftenblade­ts sjefredakt­ør Lars Helle er brødre.

 ?? KARINA LAVIK ?? Pressesjef Aasmund Lund sier at landstreff­et fortsatt håper å kunne gi russen bedre kompensasj­on.
KARINA LAVIK Pressesjef Aasmund Lund sier at landstreff­et fortsatt håper å kunne gi russen bedre kompensasj­on.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway