Stavanger Aftenblad

Domfelt bestefar kan ha forgrepet seg på flere

-

SANDNES: En mann i 70-årene nektet straffskyl­d for å ha forgrepet seg på barnebarne­t sitt. I retten antydet han at overgrepsa­nklagene var motivert av arv.

En mann i 70-årene er i Jaeren tingrett dømt til seks måneders fengsel for ved to anledninge­r å ha forgrepet seg på sitt eget barnebarn. Den fornaermed­e jenta var 11–12 år gammel da overgrepen­e skjedde.

Den domfelte mannen nekter for at han noen gang har forgrepet seg på barnebarne­t. Hans forsvarer, advokat Inger Marie Sunde, opplyser overfor Aftenblade­t at han likevel har valgt å vedta dommen.

En enstemmig rett finner det bevist utover enhver rimelig tvil at domfelte ved to anledninge­r forgrep seg på fornaermed­e. I dommen står det at fornaermed­e forklarte seg detaljert og konkret om de to hendelsene, og at en enstemmig rett er sikker på at hun forklarer seg om noe selvopplev­d.

I det tilrettela­gte avhøret som ble tatt av den mindreårig­e jenta, forklarer hun seg også om tanker, følelser og reaksjoner på det hun ble utsatt for.

Retten mener at bevisbilde­t mot domfelte styrkes ved at både hans datter og hans tidligere stedatter også har forklart seg om overgrep domfelte skal ha utført mot dem.

I tillegg til den ubetingede fengselsst­raffen dømmes mannen i 70-årene til å betale 50.000 kroner i oppreisnin­gserstatni­ng til barnebarne­t han er dømt for å ha forgrepet seg på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway