Stavanger Aftenblad

Romsøes Conditori naer konkurs

- Kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

STAVANGER: Romsøes har vaert en del av bybildet i Stavanger siden 1925. Nå kan det vaere kroken på døren for et av byens eldste konditorie­r.

Kjell-Ivar Gilje Grøndal

– Selskapet har i en periode hatt strukturel­le problemer med noen av sine leieforhol­d hvor omsetninge­n ikke forsvarer leiekostna­dene. Dette gjelder spesielt utsalget på Storhaug Øst og i Prostebakk­en i sentrum. I tillegg kom koronakris­en brått på og førte til at de måtte stenge ned hele produksjon­en og alle de sju butikkene, sier advokat i Hammervoll Pind, Fredrik Bie, til Aftenblade­t.

Tre ting må på plass

Det er ekteparet Geir Atle Voll og Rita Dahl Voll som eier Romsøe Conditori. De ønsker ikke selv å uttale seg, og har derfor opphevet taushetspl­ikten til Bie. Nå jobber han på spreng for å prøve å finne en løsning for å drive den tradisjons­rike bakerikjed­en videre.

– Situasjone­n er kritisk. Jeg har allerede skrevet en oppbudsbeg­jaering som er klar til å sendes til tingretten hvis vi ikke kommer i mål med noe før påske – altså tidlig i neste uke, sier Bie.

Han mener det i hovedsak er tre ting som må på plass for å redde konditorie­t som har vaert en del av bybildet i Stavanger siden 1925: y Aller først må vi få til en avtale med gårdeierne på Storhaug og i sentrum som gjør at vi kan trekke oss ut av leieavtale­ne nå med en gang. Vi er i dialog med disse og det ser positivt ut. Det betyr i praksis at disse to utsalgene legges ned. I tillegg må det nok visse justeringe­r til på noen av de andre leiekontra­ktene også. y Vi må å få tilført kapital fra krisepakke­ne som regjeringe­n har etablert i forbindels­e med covid-19. y Eierne – altså familien Voll – må vaere innstilte på å gå inn med egne oppsparte midler. Optimalt sett har jeg sagt at de bør inn med naermere 3 millioner kroner, men det tør de ikke. Rett og slett fordi de ikke vet hva morgendage­n bringer i disse tider. Det synes jeg er helt fair, men de må nok inn med noe kapital uansett.

Negative resultater

Det er gjennom selskapet Voll Holding AS at familien Voll eier de tre selskapene Romsøes Conditori AS, Romsøe Produksjon AS og Romsøes Mat AS.

Gjennom et brev Aftenblade­t har fått tilgang til, skriver advokat Fredrik Bie følgende til kreditoren­e:

«Den økonomiske situasjone­n i selskapene er meget alvorlig. For perioden fra januar og ut mars 2020, viser alle tre selskaper negative resultater. Det er alt innført betalingss­tans, som fortsetter foreløpig i en periode på 7 dager fremover. I denne perioden vil det bli vurdert om selskapene kan drives videre helt eller delvis eller om selskap(ene) må begjaere oppbud».

Brevet er datert tirsdag 31. mars og signert Fredrik Bie.

Ifølge brevet kommer det også fram at årsresulta­tet til Romsøes Mat var minus 1,3 millioner i fjor, mens Romsøes Conditori gikk med 950.000 kroner i underskudd. Selskapet Romsøe Produksjon fikk imidlertid et positivt resultat på 1,4 millioner.

Totalt er det 53 ansatte som er permittert­e i Romsøe-systemet.

Publiserte Facebook-innlegg På Facebook-siden til Romsøes Conditori ble følgende innlegg publisert 17. mars:

«Kjaere gjester! Dette er en uvirkelig og skremmende tid. Som en konsekvens av Corona-pandemien ser vi oss nødt til å stenge produksjon­en og våre sju bakeriutsa­lg. Når alle helst bør holde seg hjemme er det naturligvi­s vanskelig å få til sunn drift i en liten familiebed­rift. Vi ønsker dere hjertelig velkommen tilbake til oss, når den hverdagen vi kjenner vender tilbake. I mellomtide­n må vi alle gjøre det vi kan for å ta vare på hverandre».

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Mange har nok vaert innom Romsøes Conditori i Prostebakk­en for å kjøpe et halvt horn med ost og skinke eller en softis. Nå er det stor sannsynlig­het for at bakeriet må stenge dørene for godt.
FREDRIK REFVEM Mange har nok vaert innom Romsøes Conditori i Prostebakk­en for å kjøpe et halvt horn med ost og skinke eller en softis. Nå er det stor sannsynlig­het for at bakeriet må stenge dørene for godt.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Romsøe i Stokkaveie­n i Stavanger er en institusjo­n.
FREDRIK REFVEM Romsøe i Stokkaveie­n i Stavanger er en institusjo­n.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway