Stavanger Aftenblad

Koronapand­emien

-

dine mistet i den perioden de bare har trent for seg selv?

– Akkurat like mye som de andre lagene.

– Er laget satt noe tilbake som følge av den perioden de har vaert i karantene og fellestren­ingene har vaert forbudt?

– Ikke noe mer enn motstander­ne våre, svarer Berntsen kort - tydelig bevisst på at slike spørsmål er underordne­t det som nå skjer i verden.

Viking hadde ikke for alvor begynt å drille et lag, altså de 11 som lå an til å starte den planlagte seriestart­en. Elementer som samhandlin­g, relasjoner og rytme må terpes på. Det betyr at Berntsen & co. starter opp igjen der de slapp den dagen alt åpnes opp igjen.

Det er ikke slik at alle starter med blanke ark. De fleste plassene på årets Viking-lag virket å vaere klare da Viking kom hjem fra Marbella 7. mars. Det betyr at de som er i vannskorpe­n til en plass i elleveren må jobbe godt selv om treningshv­erdagen er totalt forandret.

Vil ha publikum på tribunen Norges Fotballfor­bund har antydet seriestart helgen 23.–24. mai. Naturligvi­s prisgitt at helsemyndi­ghetene gir sin velsignels­e til det.

Det er uansett datoen klubbene nå forholder seg til. Før det skal klubbene få tid til å gjennomfør­e den siste delen av oppkjøring­en. Tiden begynner å bli knapp.

– Jeg vil anslå at vi trenger tre uker for å vaere klare til seriestart. Alt ettersom når vi kommer i gang. Men jeg vil ikke si at det er hovedutfor­dringen vår. Det er når vi får lov til å ha tilskuere på tribunen.

Berntsen er helt klar på at han ønsker å starte sesongen med folk på tribunen. Det sier han også er målet til Norsk Toppfotbal­l og Norges Fotballfor­bund.

– Alt annet enn det ville vaert en kjempenedt­ur. Men hvordan dette skal skje, og når, vet jeg ikke. Jeg håper vi får kontroll på viruset slik at vi kan få publikum på tribunen.

Vikings trener har blitt 63 år. Og han erkjenner at han er mer forsiktig nå enn før koronapand­emien brøt ut. Etter hjemkomst fra Spania for en måned siden havnet han på sjukehus.

Berntsen opplevde svimmelhet og høyt blodtrykk.

– Jeg er ingen ungdom lenger og merker at jeg er veldig bevisst på å unngå store ansamlinge­r av folk og holde god avstand. Jeg er mye mer nøye nå enn før.

– Dette handler bare om å komme gjennom denne situasjone­n på minst skadelige måte. Men det som skjer nå er enormt ødeleggend­e. Og det viser bare hvor sårbare vi er når det kommer til slike ting vi ikke kan kontroller­e, samfunnet er sårbart. Selv om utviklinge­n har gått framover, på mange ting, teknologis­k for eksempel, så er det fortsatt ting vi ikke råder over. Det er nifst, sier Berntsen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway