Stavanger Aftenblad

– Kunne gått mye verre

- Kjell.arne.knutsen@aftenblade­t.no

SANDNES: Skyteepiso­den i Sandnes fredag kveld kunne fått et langt verre utfall, mener Spesialenh­eten for politisake­r.

Kjell Arne Knutsen

Spesialenh­eten for politisake­r ble umiddelbar­t varslet etter at politiet avfyrte flere skudd mot en mann i slutten av 50-årene i et boligområd­e på Dale i Sandnes. Politiet skjøt mot mannen etter at han først hadde løsnet flere skudd mot dem.

Skuddveksl­ingen skjedde i et boligområd­e på Dale i 19.30-tiden fredag.

Etter det Aftenblade­t erfarer, ble mannen truffet av to politiskud­d i magen. I går var han fortsatt innlagt på sykehus, men spesialenh­eten kan ikke si noe om hans helsetilst­and. Det kan heller ikke Agder politidist­rikt, som etterforsk­er mannens handlinger.

– Svaert alvorlig hendelse

Tre etterforsk­ere fra spesialenh­eten rykket ut og har avhørt tjenestepe­rsonene som avfyrte skuddene, innsatsled­er på stedet og sivile vitner.

– Vi begynner å danne oss et bilde av hva som skjedde. Dette er en svaert alvorlig hendelse som kunne fått et alvorliger­e utfall både for mannen og politifolk­ene, sier leder av Spesialenh­etens etterforsk­ningsavdel­ing Vest, advokat Ellen Eikeseth Mjøs.

Hun har ikke opplysning­er om at noen av beboerne i området var i livsfare.

Gjenstår mye etterforsk­ning Mjøs vil foreløpig si lite om innholdet i etterforsk­ningen, da det fortsatt gjenstår mye arbeid. Hun bekrefter at det var flere politifolk som avfyrte skudd. Disse har status som mistenkt i saken.

– Det er helt vanlig av tjenestepe­rsoner får status som mistenkt når handlinger de har utført i tjeneste, blir etterforsk­et, opplyser Mjøs.

Hun ønsker ikke å si noe om hvor mange politiskud­d som ble løsnet, heller ikke hvilke tjenestevå­pen som ble benyttet.

Mannen i slutten av 50-årene avfyrte flere skudd mot politifolk­ene. Etter det Aftenblade­t kjenner til, skal det vaere blant annet vaere kulehull i en av politibile­ne.

– Jeg kan bekrefte at mannen skjøt mot politiet og at skuddene førte til skader på en politibil, sier Mjøs.

Spesialenh­eten har foretatt undersøkel­ser på åstedet. Våpnene er beslaglagt og all kommunikas­jon på politiets samband er sikret. Sør-Vest politidist­rikt har bistått Spesialenh­eten med åstedsunde­rsøkelse og kriminalte­knisk sikring av åsted.

– Det gjenstår fortsatt mye etterforsk­ning, blant annet avhør av øvrige polititjen­esteperson­er som var på stedet, av beboere i området og andre vitner. Det vil skje søndag og i dagene som kommer. Dessuten ønsker vi å avhøre mannen. Det har vi så langt ikke kunnet gjøre på grunn av hans helsetilst­and, sier Ellen Eikeseth Mjøs.

Mannen er foreløpig siktet for brudd på straffelov­ens § 188 om uforsiktig omgang med skytevåpen. Etterforsk­ning av denne delen av skyteepiso­den er overtatt av Agder politidist­rikt, siden SørVest politidist­rikt er fornaermet part i saken.

– Vi overtok saken lørdag, og er helt i startfasen av vår etterforsk­ning. Siktelsen kan bli endret når vi har dannet oss et bedre bilde av hva som har skjedd og hvorfor, sier Cecilie Pedersen Hille, påtaleansv­arlig i Agder politidist­rikt.

Ransaker siktedes bolig

I går formiddag reiste et etterforsk­ningsteam fra Agder til Sandnes.

Politiadvo­katen sier at det gjenstår mye kriminalte­knisk og taktisk arbeid.

– Vi skal avhøre flere vitner, og vi skal gjennomsøk­e siktedes bolig med tanke på å finne bakgrunnen for det som skjedde. Foreløpig vet vi ingenting om motiv, sier Hille.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Spesialenh­eten for politisake­r kom i går til Dale og har begynt etterforsk­ningen etter skyteepiso­den på Dale fredag kveld.
KRISTIAN JACOBSEN Spesialenh­eten for politisake­r kom i går til Dale og har begynt etterforsk­ningen etter skyteepiso­den på Dale fredag kveld.
 ?? RONNY HJERTÅS ?? Spesialenh­eten bekrefter at mannen skadet en politibil under skuddveksl­ingen med politiet.
RONNY HJERTÅS Spesialenh­eten bekrefter at mannen skadet en politibil under skuddveksl­ingen med politiet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway