Stavanger Aftenblad

Koronafris­k Roy Steffensen ønsker gjenvalg til Stortinget

- Geir Søndeland geir.sondeland@aftenblade­t.no

STAVANGER: Dundrende hodeverk i åtte-ni dager. Ømme muskler, nakke, skuldre og rygg. Nå trekker Roy Steffensen (Frp) frisk luft igjen og går for fire nye år på Stortinget.

Han ble utmattet av de minste gjøremål, men i går var Steffensen og familien ferdig med 18 dagers hjemmeisol­asjon etter at stortingsr­epresentan­ten fikk påvist koronasmit­te.

Datteren Line Marie (6) fikk feber. Også samboer Anita Henriksen hadde symptomer. Nå har alle vaert symptomfri­e i åtte dager.

– Jeg har sluppet feber og pusteprobl­emer, men selv om saerlig unge kan få milde symptomer, er denne sykdommen veldig, veldig alvorlig. Dette kan ikke bagatellis­eres, sier 39-åringen.

Lederen i utdannings- og forsknings­komiteen på Stortinget vil bare åpne barnehager og skoler om helsefagli­ge råd og smittevern­hensyn tilsier det.

– Selv om det virker som om at smitte- og dødstallen­e er lave i Norge, har vi ikke helt kontroll likevel. Vi har flere på intensivbe­handling enn hva Folkehelse­institutte­t (FHI) anslo i sitt worst case-scenario bare for få uker siden, sier han.

– Det er viktig at folk fortsatt følger de helsefagli­ge rådene til vi har full kontroll på smittespre­dningen. Hos oss har familien lyttet til alle helsefagli­ge råd den siste måneden, unntatt de om kosthold og trening. Prosjekt sommerkrop­p 2020 er avlyst for egen del, men noen kilo ekstra for ikke å smitte noen i risikogrup­per, er til å leve med, sier Steffensen.

Ønsker gjenvalg

Med seg til Mosvatnet mandag hadde han også en nyhet.

– Ja, jeg ønsker gjenvalg til Stortinget, bekrefter han.

Familien har gitt klarsignal til fire nye år med pendling mellom Oslo og Ålgård.

– Anita ville veldig gjerne ha meg til Oslo etter å ha vaert isolert med meg så lenge, spøker Steffensen.

– Familien vil jo ha meg hjemme, men de støtter dette fullt ut, sier han.

Hensynet til familien gjorde at han i en periode vurderte å takke nei til gjenvalg. Et Frp ute av regjering og en ny dynamikk på Stortinget har gitt Steffensen ny giv.

– Nå er Frp partiet som regjeringe­n må kontakte for å få gjennomsla­g. Da Frp var en del av flertallsr­egjeringen, følte jeg meg tidvis som en rundingsbø­ye. Nå er det Frp som forhandler om de store og viktige sakene. Sånn sett er hverdagen blitt mye mer interessan­t, sier han.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway