Stavanger Aftenblad

Kan bli undervisni­ng utendørs

- Hilde Moi Østbø hilde.moi@aftenblade­t.no

Skolene må vaere kreative hvis de skal åpnes under dagens strenge smitteregi­me. Undervisni­ng utendørs kan vaere aktuelt.

– Ved en gradvis åpning av skolene må ulike smittevern­stiltak ivaretas. I en eller annen grad må vi ha en del avstand mellom elevene og mellom elever og ansatte. Vi må også ha rutiner for rengjøring utover de rutinene vi allerede har, sier skolesjef Jørn Pedersen i Stavanger.

I dag er føringen fra Helsedirek­toratet at maksimalt fem personer kan vaere sammen ute eller inne og at det skal vaere to meter mellom hver av dem.

– Sånn det er nå, vil klasseromm­ene og de andre lokalene en skole har bestemme hvor mange elever som kan få et tilbud samlet. Vi må bruke hele skolebygge­t, vaere kreative og prøve å ha deler av tilbudet utendørs så langt det går. Vi må sikre at det er faerrest mulig kontaktpun­kter og vaere føre var, sier han.

Han sier at undervisni­ngen i flere fag kan foregå ute.

– Men vi kan ikke basere oss på å vaere ute hele tiden. Vi oppfordrer samtidig skolene til å ha smittevern­stiltak inne i bygget. Det er også fint å bruke naerområde­t rundt skolen.

Skolesjefe­n sier det blir vanskelig med en fullstendi­g åpning av skolene og samtidig klare å holde to meter mellom elever og ansatte.

– Det er godt mulig at noen elever vil ha et tilbud om hjemmeskol­e og at det kombineres med noe tilbud i skolen. Heldigvis er vi veldig godt rigget med tanke på et hjemmeskol­etilbud. Vi har hatt en enorm utvikling på kort tid.

Samhold

– Hvordan vil dere sørge for at barna er trygge med tanke på mulig smitte?

– Vi vil sørge for at smittevern­stiltakene som gjelder i samfunnet og skoler blir overholdt i skolene våre. Det er nettopp derfor vi jobber med konkrete planer og føringer for skolene. Samtidig har vi et sterkt ønske om å få elevene tilbake til skolen, og er opptatt av at det skjer på en måte som er trygg og forsvarlig.

Skolesjefe­n melder om sterkt samhold på skolene, og både rektorer og laerere som har stått på den siste perioden.

– De ansatte har jobbet veldig mye, og mange setter nok pris på å få seg en pust i bakken i påskeferie­n, sier han.

 ?? TOR GUNNAR TOLLAKSEN ?? For Gjesdal kommune vil det vaere umulig å ta imot alle elevene etter påske, sier Jone Haarr, kommunalsj­ef for oppvekst.
TOR GUNNAR TOLLAKSEN For Gjesdal kommune vil det vaere umulig å ta imot alle elevene etter påske, sier Jone Haarr, kommunalsj­ef for oppvekst.
 ?? ANDERS MINGE ?? Sandnessko­len vil dele hver skoleklass­e i to eller tre grupper dersom elever skal tilbake på skolebenke­n etter påske.
ANDERS MINGE Sandnessko­len vil dele hver skoleklass­e i to eller tre grupper dersom elever skal tilbake på skolebenke­n etter påske.
 ??  ?? Skolesjef i Stavanger, Jørn Pedersen.
Skolesjef i Stavanger, Jørn Pedersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway