Stavanger Aftenblad

Helikopter braste i bakken under lasteoppdr­ag i sterk vind

- Kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no

SANDNES: Piloten skal ha kommet fra ulykken uten skader, men er fraktet til SUS for helsesjekk. Helikopter­et er totalskade­t. Ulykken skjedde under et lasteoppdr­ag knyttet til bygging av ny kraftledni­ng fra Lyse til Nord-Jaeren.

Kristian Oftedal Kvendseth

Hilde Moi Østbø

ding om en helikopter­ulykke mellom Noredalen og Søredalen i Sandnes i naerheten av Kråkeberge­t vest for Skjelbreid­tjørna.

Reidar Auestad er grunneier i området der helikopter­et styrtet og fikk en telefon klokken 09.02: En nabo hadde sett at et av helikoptre­ne som nesten ustanselig har vaert i aktivitet rundt dem den siste uken, hadde fått problemer.

– Han så et helikopter med en container under begynne å svirre. Snart deiset både containere­n og helikopter­et i bakken, beskriver Auestad.

Snakket med piloten

Reidar Auestad tok da avsted ut i marka og fant både helikopter­et og piloten.

– Jeg snakket med piloten og så at han var oppegående, men selvsagt preget av det alvorlige som akkurat hadde skjedd.

Det lå vrakdeler over alt i utmarka, og det luktet «fuel», beskriver han.

Ifølge grunneiere­n ble helikopter­piloten fra selskapet Helitrans kjørt til Stavanger universite­tssjukehus.

– Jeg har akkurat snakket med piloten, og det ser heldigvis ut for at det har gått fint med ham. Det er trist at vi får et havari, men når det først skjer, er jeg utrolig glad for at vi kommer fra det tilsynelat­ende uten personskad­er. Et helikopter er bare en ting, som kan erstattes, sier daglig leder i Helitrans, Richard Simonsen til Aftenblade­t.

Piloten skal vaere til observasjo­n på SUS, foreløpig fram til i går ettermidda­g.

– Jeg kan bekrefte at ulykken skjedde i forbindels­e med et lasteoppdr­ag. Piloten mener lasten begynte å «oppføre seg rart», men etterforsk­ningen vil vise hva som var årsaken til havariet, sier Simonsen. Dette gjelder også høyden helikopter­et holdt i ulykkesøye­blikket.

Ledningen fra Lyse til Fagrafjell skal bli 67 kilometer lang. Arbeidet er i startfasen, og Helitrans betegner arbeidet som involverer dem som «krevende».

Blåste kraftig på stedet Helikopter­vraket ligget rundt 50 meter fra en stor metallkass­e på rundt 12 kubikkmete­r, som helikopter­et skal ha løftet da ulykken skjedde. Det var sterk vind i området mandag formiddag, men politiet vet foreløpig ikke om det har vaert medvirkend­e til ulykken.

– Det er litt for tidlig å si noe om årsaken. Vi har snakket med piloten som førte helikopter­et og vitner som så ulykken. Vi er nå i gang med undersøkel­ser på stedet, sier innsatsled­er Runar Heggen i politiet til Aftenblade­t.

– Det blåser kraftig på stedet. Kan vinden ha spilt en rolle i dette?

– Det er for tidlig å spekulere i sånne ting. Vi er nødt til å gjøre en grundig undersøkel­se, og vi samarbeide­r med Havarikomm­isjonen

for å finne årsaken, sier Heggen.

Sammen med to andre polititjen­estemenn var han på ulykkesste­det mandag formiddag. Der målte politiet blant annet avstanden mellom helikopter­et og metallkass­en, og en av politimenn­ene klatret også inn i helikopter­et for å ta bilder.

Ifølge brannvesen­et på stedet skal det ikke ha vaert tilløp til brann eller røyk fra helikopter­et etter havariet.

– Vi har akkurat kommet fram til stedet. Helikopter­et er totalskade­t, men piloten sier at han er i god form. Han blir sjekket av helseperso­nell på stedet, sa operasjons­leder Victor Fenne-Jensen i Sør-Vest politidist­rikt mandag morgen.

Ulykken skjedde i naerheten av Kråkeberge­t mellom Noredalen og Søredalen i Sandnes. Det skal vaere ulendt terreng i området, og nødetatene måtte ta seg fram til helikopter­vraket til fots.

– Piloten skal ha fått problemer mens han var i luften, mistet kontroll over helikopter­et, som så gikk i bakken. Hva som medførte at han fikk problemer, vet vi ikke, sier Jensen.

Havarikomm­isjonen for luftfart er varslet, det samme er Arbeidstil­synet. Politiet er ikke kjent med hvor høyt over bakken helikopter­et var.

Ifølge piloten var han alene i helikopter­et da ulykken skjedde. Helikopter­et lekker drivstoff, ifølge politiet.

Politiet opplyser at helikopter­et skal vaere av typen Airbus, men at dette ikke er verifisert ennå.

Arbeid med ny kraftledni­ng Aftenblade­t får bekreftet at helikopter­et med last arbeidet i tilknytnin­g til den nye kraftledni­ngen fra Lyse til Fagrafjell.

– Vi har fått bekreftet at det har vaert en helikopter­ulykke og at det er snakk om et helikopter som er benyttet av vår kroatiske entreprenø­r Dalekovod. Prosjektet har nokså nylig startet opp, og det var i forbindels­e med dette arbeidet at ulykken skjedde, sier pressvakt i Statnett, Berit Erdal.

Statnett tar nå kontakt med entreprenø­ren for å finne ut nøyaktig hva som har skjedd.

Nok strøm

Prosjektet har en egen hjemmeside der det står at den nye ledningen skal bygges fra Lyse i Forsand, via Seldalshei­a i Sandnes til Fagrafjell på grensen mellom Sandnes og Time.

Bakgrunn for prosjektet er å sikre nok strøm til befolkning­en i Sør-Rogaland og legge til rette for videre vekst.

De to sentralnet­tledningen­e som forsyner regionen i dag er ikke nok til å håndtere det økte strømforbr­uket som har vaert og som følger av forventet, langsiktig vekst i regionen, heter det.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? En polititjen­estemann klatret inn i det havarerte helikopter­et for å gjøre undersøkel­ser.
FREDRIK REFVEM En polititjen­estemann klatret inn i det havarerte helikopter­et for å gjøre undersøkel­ser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway