Stavanger Aftenblad

Utvider siktelsen etter drapsforsø­k

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

VIGRESTAD: To menn i 20-årene og 30-årene som er siktet for drapsforsø­k på en annen mann på Vigrestad fremstille­s for varetektsf­engsling i dag.

– Siktelsen utvides til også å gjelde oppbevarin­g av narkotika og ulovlig oppbevarin­g av våpen på offentlig sted, sier Christine Kleppa, politiadvo­kat i Sør-Vest politidist­rikt.

Politiet fikk søndag kveld klokken 19.23 melding om at en mann var knivstukke­t på Vigrestad. Politiet var kjapt på stedet, og mannen ble fraktet til Stavanger universite­tssjukehus.

Fornaermed­e er behandlet for stikkskade­r i overkroppe­n, står det i pressemeld­ingen.

Flere pågripelse­r

– Vi fortsetter både den taktiske og den tekniske etterforsk­ningen. Den fornaermed­e mannen (19) er avhørt, og skal også avhøres ytterliger­e i dag. Vi har foretatt flere vitneavhør, og jobber nå for å få en oversikt over hendelsesf­orløpet, sier Kleppa.

Politiet utelukker ikke at det kan komme flere pågripelse­r.

– Dette ønsker jeg ikke å gå mer inn på nå av etterforsk­ningsmessi­ge hensyn, sier Kleppa.

Både den fornaermed­e mannen og de to siktede er utenlandsk­e statsborge­re, skriver politidist­riktet i pressemeld­ingen.

Tidligere domfelt for vold Advokat Tor Inge Borgersen og advokat Odd Rune Torstrup er de to siktede personenes forsvarere. Borgersen ønsker ikke å kommentere saken på nåvaerende tidspunkt.

Torstrup sier til Aftenblade­t at hans klient ikke erkjenner straffskyl­d.

– Utover det kan jeg ikke kommentere saken på grunn av bevisforsp­illelsesfa­re, sier forsvarere­n.

Begge de siktede vil bli fremstilt for varetektsf­engsling i Jaeren tingrett tirsdag.

Politiadvo­kat Christine Kleppa sier til Aftenblade­t at det nå jobbes med å oppnevne bistandsad­vokat til fornaermed­e.

Begge de to siktede mennene var i en bil som ble stanset kort tid etter at politiet fikk melding om hendelsen. Den ene av dem, mannen i 20-årene, er tidligere domfelt for narkotikal­ovbrudd og for vold. Han er også tiltalt i en sak som foreløpig ikke er behandlet i retten. Denne tiltalen gjelder medvirknin­g til ran.

– Den andre siktede og fornaermed­e er ikke kjent for politiet fra tidligere forhold, sier Kleppa til Aftenblade­t.

– Kjenner de tiltalte og fornaermed­e hverandre fra tidligere? – Det er det for tidlig for meg å uttale meg om, sier Kleppa.

Ønsker tips

Politiet ber folk som har opplysning­er i saken om å ringe 51 89 94 27 eller maile tips-rogaland@politiet.no. – Vi er spesielt interesser­t i observasjo­ner som er gjort på Vigrestad mellom klokken 18.00 og 20.00 søndag kveld, sier politiadvo­katen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway