Stavanger Aftenblad

Mannen som kjørte mot flere politibetj­enter, ble dømt for råkjøring i fjor

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

FINNØY: Politibetj­enter valgte å skyte mot bildekkene da en mann i 30-årene kjørte mot dem. Så sent som i september i fjor ble siktede dømt til 21 dagers fengsel.

Mannen som lørdag ble stoppet av politiet etter en dramatisk biljakt på Finnøy, satt i går fortsatt i arresten. Han er siktet for vold mot offentlig tjenestepe­rson.

Det er ikke opplyst at noen av polititjen­esteperson­ene som var involvert i hendelsen, ble fysisk skadet.

Siktede, som er en såkalt kjenning av politiet, ble stanset ved en politisper­ring på Finnøy lørdag formiddag, etter at politiet hadde fått melding om mistenkeli­g kjøring. Der ble han presset ut på et jorde.

Så sent som i september i fjor ble den pågrepne mannen dømt for å ha kjørt i 86 kilometer i timen i 60-sonen. I tillegg til 21 dagers betinget fengsel ble han dømt til å tåle tap av førerkorte­t.

Tapstiden ble satt til ni måneder ikke minst fordi siktede på dette tidspunkte­t hadde seks aktive prikker på førerkorte­t.

Den siste straffesak­en mot siktede ble avgjort som såkalt tilståelse­sdom. Kjøringen som dannet grunnlag for denne dommen, skjedde i slutten av mars i fjor i Finnfast.

Politiet har ransaket på siktedes bopel på Finnøy, og han ble forsøkt avhørt på lørdag.

– Vi går ikke i detaljer rundt avhøret utover at vi ønsker å få hans forklaring, sier jourhavend­e jurist Tor Arvid Bruskeland.

Lederen av Spesialenh­etens etterforsk­ningsavdel­ing Vest, advokat Ellen Eikeseth Mjøs, sier til Aftenblade­t at Spesialenh­eten for politisake­r ble varslet om hendelsen lørdag formiddag.

 ?? RONNY HJERTÅS ?? Politiet ønsker tips om knivstikki­ngen på Vigrestad søndag kveld.
RONNY HJERTÅS Politiet ønsker tips om knivstikki­ngen på Vigrestad søndag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway