Stavanger Aftenblad

Påskekryss­ord 1

-

Løsning på vårt påskekryss­ord sendes til Stavanger Aftenblad, Postboks 229, 4001 Stavanger, eller epost til konkurrans­e@aftenblade­t.no innen torsdag 16. april kl. 9. Lykke til! Premien er gavekort til enten Stavanger sentrum eller Sandnes sentrum.

Navn: ...........................................................................................................................

I Øvrebekks tilfelle er det snakk om intet mindre enn et seriemord, for her slaktes Henriette Lien med blan annet en henvisning til David Icke, og dernest Margit Vea med en henvisning til Lien.

Fjernt fra virkelighe­ten

Stråmannen Lien tillegges meninger som i hvert fall ikke fremkommer i den nevnte videoen, hvor Lien tar et oppgjør med slike som bruker drittsleng­ing og latterligg­jøring som våpen for å fortie meningsmot­standere mer ømfintlige enn henne selv. Dette kan ikke kalles «å stille spørsmål», Øvrebekk, men er regelrette hersketekn­ikker. Og ja, Lien nevner 5G, men setter ikke dette i noen konspirati­v ramme. Resultatet blir da at en påstand om at all 5G-kritikk er konspirato­risk henger igjen i luften. Er det noen som vet bedre enn noen at dette er fjernt fra virkelighe­ten, så er det Aftenblade­ts lesere, som har fått servert Investigat­e Europes artikkelse­rie om 5G. Tusener av leger og forskere har også signert appellen til verdens regjeringe­r om å stoppe 5G-utrullinge­n (5gspaceapp­eal.org). Flere har satt foten ned, deriblant Brussel, Sveits, Slovenia, Kypros og 182 italienske kommuner. EU-hovedstade­ns miljøvernm­inister sier tydeligere enn noen at «Brussels innbyggere er ikke forsøksdyr», at hun ikke er villig til å gamble med helsen deres for profitt.

Bevare vår menneskeli­ghet

Essensen i Liens video er utrolig viktig, for den handler om å bevare vår menneskeli­ghet når vi bryner meningene våre mot andres – en øvelse de fleste av oss mestrer greit rundt lunsj- og middagsbor­det. De faerreste av oss ønsker vel en samfunnsde­batt enda mer dominert av sjåviniste­r med alligatorh­ud og -tenner, som til stadighet forsøples med usaklighet­er og personangr­ep, og hvor de svakere stemmene uteblir?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway