Stavanger Aftenblad

Bilen som gik gjennem vinduet

-

I anledning av notisen igaar om en bil, gik gjennem ruten i Salomon Eriksens butik, har chaffør Løvmo medelt os, at det var hans bil, det gjaldt. Han haevder, at uheldet kom aldeles ikke av at han ikke var klar i hodet. Hans bil stod i Salvagerga­ten, hvor han netop hadde avlevert nogen passagerer. Men han staar i døren til vedkommend­e hus og en kort stund vender ryggen til bilen, begynder denne at rusle nedover, og inden han kunde faa stanse den, var den tørnet mot vinduet. Endskjønt han ikke saa at nogen fingret med stoppegrei­ene, maa dog dette ha vaert tilfaeldet, ti av sig selv kunde bilen umulig ha spraengt bremsen. man saa efterpaa nogen gutter løpe bortover gaten.

FOR 75 ÅR SIDEN, 7. APRIL 1945

Lisboa (NTB): Det er allerede brutt ut en tillitskri­se mellom de 3 allierte stormakter, skriver den portugisis­ke avisen Seculo i sambad med den foreståend­e konferanse San Francisco. I De forente stater blir man stadig mer utilfreds med president Roosevelts politikk, fordi han gjorde Sovjetsamv­eldet for store innrømmels­er i Teheran og Jalta. Mens man i Teheran stilltiend­e ble enig om å dele opp Europa i interesses­faerer, forsøkte man i Jalta å erstatte denne farlige politikk med et sikkerhets­system for hele verden. I begge tilfelle kom det til en krise da overenskom­stene ble kunngjort. Det dreier seg no om en tillitskri­se som kan sprenge hele koalisjone­n til de 3 stormakter. Derfor er det forståelig at amerikaner­ne vil gjøre alt for at konferanse­n i San Francisco ikke skal strande.

FOR 50 ÅR SIDEN, 7. APRIL 1970

Spenningen omkring pol-valget i Haugesund fikk sin utløsning presis kl. 23 i går da valgstyret­s formann, Stener Askeland tok ordet og erklaerte høyt og tydelig: Opptelling­en av stemmesedl­ene er avsluttet. Det er avgitt 5852 stemmer mot bevilling, 5270 for. Aldri før har det på galleriet i Haugesund rådhus vaert så stort frammøte av interesser­te kvinner og menn, hvorav et betydelig antall unge. Sjelden har stillheten vaert så merkbar som under Askelands korte, men likevel så innholdsri­ke kunngjørin­g. Etter at resultatet var gjort kjent, utspant det seg imidlertid en aldri så liten demonstras­jon i form av små fy-rop og en uskyldig pipekonser­t, som ble avløst av klappsalve­r.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway