Stavanger Aftenblad

– Sier opp med tungt hjerte

- Stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: Legevaktsj­ef Hilde Frafjord har sagt opp sin stilling og begrunner det med at rollen som legevaktsj­ef er endret.

Stein Halvor Jupskås

Hilde Moi Østbø

«Stavanger legevakt har vaert gjennom en lang og krevende prosess over flere år. Det er derfor med tungt hjerte at jeg nå har valgt å si opp min stilling som legevaktsj­ef. Bakgrunnen for oppsigelse­n er at rollen som legevaktsj­ef er endret,» skriver legevaktsj­ef Hilde Frafjord i en kommentar til Aftenblade­t.

«Vi er i en spesiell situasjon akkurat nå, jeg har derfor stilt meg til rådighet for arbeidsgiv­er så lenge de har behov for meg. Jeg vil rette en stor takk til kollegaer og samarbeids­parter for flotte år på Stavanger legevakt,» skriver hun videre. te.Hun ønsker ikke å utdype det

– Inspirator

Hilde Frafjord ble valgt til årets sykepleier­leder i Stavanger i 2018.

Den gang skrev forslagsst­illerne blant annet dette om henne: «Hilde kom inn som leder på legevakten som et friskt pust og så utfordring­ene og ikke problemene. Hun er synlig i avdelingen og ser hver enkelt av oss. Hun har som sykepleier sett viktighete­n av å ha nok sykepleier­e på jobb for å ivareta en god og forsvarlig leveranse av helsetjene­ster. Hun er en pådriver for den kommende legevaktbi­len og som i motsetning til andre steder i landet vil ha en sykepleier som sjåfør. Hilde har tro på at kompetanse og erfaring fører til gode faglige refleksjon­er som igjen vil gagne pasientene. Hun er en inspirator som med et som alltid er positiv og har en iboende ideologi om at alt er mulig. Hilde utøver hovedavtal­ens bestemmels­er som inkluderin­g og medbestemm­else på en fremragend­e måte. Hun har klare mål og retning, er kunnskapsr­ik og setter tanker og ideer om i handling på en fremragend­e måte.»

Frafjord begynte som legevaktsj­ef i 2017.

Konstituer­t

Eli Karin Fosse, direktør for helse og velferd i Stavanger kommune, sier at Frafjord jobber frem til 15. april. Hun ønsker ikke å kommentere bakgrunnen for at legevaktsj­efen har sagt opp.

Marianne Amdal, som jobber som virksomhet­sleder på Stokka sykehjem, er konstituer­t som ny leder av legevakten.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway