Stavanger Aftenblad

Nytt koronadøds­fall på SUS

- Pernille.fillipa.pettersen@ aftenblade­t.no

STAVANGER: En person over 80 år døde mandag som følge av covid-19 ved Stavanger universite­tssjukehus.

Pernille Filippa Pettersen

Stavanger universite­tssjukehus (SUS) oppdaterte mandag ettermidda­g sin statistikk, hvor det fremkommer at sykehuset har hatt sitt andre dødsfall som følge av covid-19. Det er spesifiser­t at det er en person over 80 år som døde mandag. Dette er det andre dødsfallet som følge av covid-19 ved sykehuset.

Søndag døde en eldre mann som var smittet av koronaviru­set, hjemmehøre­nde i Sandnes, på SUS. Kommuneove­rlege Hans Petter Torvik i Sandnes bekreftet overfor Aftenblade­t at han kjente til dødsfallet.

– Dette var en eldre person, med mange underligge­nde sykdommer. Derfor kan vi si at covid-19 var en av flere årsaker til dødsfallet, sa Torvik.

Også for halvannen uke siden døde en koronasmit­tet pasient i Stavanger, da ved Haugåstune­t sykehjem. Smittevern­overlege i Stavanger, Ruth Midtgarden, slo da fast at vedkommend­e ikke døde av covid-19, men av en alvorlig urinveisin­feksjon.

I går formiddag var sju pasienter innlagt som følge av covid-19 ved Stavanger universite­tssjukehus (SUS). To av disse trengte respirator (pustemaski­n). Det er en person mellom 60 og 70 år og en person mellom 70 og 80 år.

Det har vaert en nedgang i antall innleggels­er de siste dagene. Mandag opplyste sykehusdir­ektør Inger Cathrine Bryne at det ikke har vaert noen nye innleggels­er siden fredag 3. april.

Antall medarbeide­re i karantene er 52. Det er en økning på 14 medarbeide­re siden mandag, da antallet var 38.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Hilde Frafjord har valgt å si opp jobben sin som legevaktsj­ef.
PÅL CHRISTENSE­N Hilde Frafjord har valgt å si opp jobben sin som legevaktsj­ef.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway