Stavanger Aftenblad

Fjellbutik­ken på Ådneram kjørte 15 mil for å levere mat til hyttefolke­t

- Julie.teresa.olsen@aftenblade­t.no

SIRDAL: Hyttefolke­t i Sirdal handler på Fjellbutik­ken selv om de ikke kan bruke hytta i påsken. Det gjør butikkeier Anne May Sirekrok på Ådneram optimistis­k.

Julie Teresa Olsen

Når 25.000 påsketuris­ter må droppe hytteturen til Sirdal, betyr det en mager påske for matbutikke­ne i Sirdal. Fjellbutik­ken på Ådneram omsetter for 1,8 millioner kroner på en god påskeuke. I år blir tallet trolig 70.000–80.000 kroner. GP-butikken på Sinnes frykter at opp mot 80 prosent av en omsetning på 3 millioner kroner forsvinner i påskeuken.

Hos Fjellbutik­ken på Ådneram er to av fire ansatte hundre prosent permittert. De to som er igjen, jobber bare 25 prosent.

Daglig leder og medeier Anne May Sirekrok må tenke kreativt for å holde hjulene i gang. Nylig la hun ut følgende melding på Facebook:

«Nå går vi mot påske, som er årets høydepunkt og vi har en butikk med mye varer og lite besøk. Vi tenkte derfor å prøve oss på utkjøring av varer, dersom det er av interesse. I Sirdal kan vi levere både kjøl og tørrvarer. Utenfor kommunegre­nsen er det nok enklest med tørrvarer og div. Håper noen ønsker å hjelpe oss med å holde hjulene i gang.»

Måtte kjøre om Tonstad

– Vi leverte varer til cirka 20 kunder, de fleste av dem hyttefolk som ønsker å støtte opp. De er redde vi ikke skal overleve. Responsen har vaert over all forventnin­g, sier Sirekrok, som leverte varer for naermere 35.000 kroner.

Planen var å levere på døren, men siden turen måtte gå om Tonstad fordi Hunnedalen var stengt, ble det avtalt henting på Ålgård og Forus.

Påskehande­l

De 30 fastboende i området støtter også opp så godt de kan, men bidraget fra hyttefolke­t har kommet veldig godt med.

– Det var verst den første uken når ingen våget vise seg her oppe. De siste dagene har vi også solgt en del matvarer til hyttefolk som er innom på dagstur for å hente hjem utstyr, forteller hun.

Mange kjøper store mengder tørrvarer. En hytteeier ba Sirekrok plukke tørrvarer for et par tusen kroner som hun kunne bruke på hytta når hytteforbu­det oppheves. Noen unnagjør påskehande­len på Ådneram selv om de bor sør for fylkesgren­sen.

– Akkurat nå ser det ikke så ille ut. Mange sier også at det blir hyttesomme­r i år og at skal bruke oss mye så fort de får mulighet. Jeg håper på godt vaer og mye folk, sier Sirekrok, som ikke våger å tippe når hytteforbu­det er historie.

Fjellbutik­ken får også støtte fra regjeringe­ns krisepakke på grunn av stor svikt i omsetninge­n.

Vi leverte varer til cirka 20 kunder, de fleste av dem hyttefolk som ønsker å støtte opp. De er redde vi ikke skal overleve. Responsen har vaert over all forventnin­g.

Butikkeier

Anne May Sirekrok

 ?? KNUT S. VINDFALLET ?? Fjellbutik­ken på Ådneram sliter med omsetninge­n under koronakris­en, men hyttefolke­t prøver å bidra på sitt vis.
KNUT S. VINDFALLET Fjellbutik­ken på Ådneram sliter med omsetninge­n under koronakris­en, men hyttefolke­t prøver å bidra på sitt vis.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway