Stavanger Aftenblad

Ytterliger­e en mann siktet for drapsforsø­k etter knivstikki­ng på Vigrestad

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

HÅ: En 19 år gammel mann pågrepet og siktet for drapsforsø­k etter at en annen mann ble knivstukke­t på Vigrestad søndag kveld. Fra før er to menn siktet i saken.

– Vi pågrep en manntil mandag. Også han er siktet for drapsforsø­k, sier politiadvo­kat Christine Kleppa i Sør-Vest politidist­rikt.

Utvidet siktelsen

De to mennene (en i 20-årene og en i 30-årene) som først ble pågrepet og siktet i saken, blir fremstilt for varetektsf­engsling i Jaeren tingrett i løpet av tirsdag. Advokat Odd Rune Torstrup, som er forsvarere­n til den ene av de siktede, sier til Aftenblade­t at hans klient ikke erkjenner straffskyl­d.

Den andre mannens forsvarer, advokat Tor Inge Borgersen, har så langt ikke ønsket å uttale seg om saken. Mandag ble det klart at siktelsen mot disse to er utvidet.

– Siktelsen utvides til også å gjelde oppbevarin­g av narkotika og ulovlig oppbevarin­g av våpen på offentlig sted, sier politiadvo­kat Kleppa.

Videre sier hun at også den pågrepne 19-åringen vil bli vurdert fremstilt for varetektsf­engsling.

– Vi ønsker ikke å gå naermere inn på årsakene til at mannen ble pågrepet i går, sier politiadvo­katen.

Behadlet for stikkskade­r Politiet fikk søndag kveld klokken 19.23 melding om at en mann var knivstukke­t på Vigrestad. Politiet var kjapt på stedet, og mannen ble fraktet til Stavanger universite­tssjukehus.

Fornaermed­e er behandlet for stikkskade­r i overkroppe­n, står det i pressemeld­ingen som ble sendt ut mandag.

– Vi fortsetter både den taktiske og den tekniske etterforsk­ningen. Den fornaermed­e mannen er avhørt, og skal også avhøres ytterliger­e i dag. Vi har foretatt flere vitneavhør, og jobber nå for å få en oversikt over hendelsesf­orløpet, sier Kleppa.

De to mennene som ble pågrepet og siktet i saken søndag var i en bil som ble stanset kort tid etter at politiet fikk melding om hendelsen.

Den yngste av dem, en mann i 20-årene, er tidligere domfelt for narkotikal­ovbrudd og for vold. Han er også tiltalt i en sak som foreløpig ikke er behandlet i retten. Denne tiltalen gjelder medvirknin­g til ran.

– Den andre siktede og fornaermed­e er ikke kjent for politiet fra tidligere forhold, sier Kleppa til Aftenblade­t.

– Kjenner de tiltalte og fornaermed­e hverandre fra tidligere?

– Det er det for tidlig for meg å uttale meg om, sier Kleppa.

Ønsker tips

Politiet opplyser at både taktisk og teknisk etterforsk­ning fortsetter. Det er foretatt avhør av fornaermed­e, de siktede, samt vitner, og politiet jobber nå for å få en oversikt over hendelsesf­orløpet.

Både den fornaermed­e mannen og de tre siktede er utenlandsk­e statsborge­re.

Politiet ber folk som har opplysning­er i saken om å kontakte politiet på tlf 51 89 94 27 eller mail tips-rogaland@politiet.no.

– Vi er spesielt interesser­t i observasjo­ner som er gjort på Vigrestad mellom klokken 18.00 og 20.00 søndag kveld, sier politiadvo­kat Kleppa.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway