Stavanger Aftenblad

Mannen som skjøt mot politiet på Dale, sier at han ikke husker

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

SANDNES: En mann i 60-årene er varetektsf­engslet i fire uker siktet for drapsforsø­k på polititjen­estefolk.

Mannen som fredag kveld skjøt mot politiet, og som selv ble skutt i magen, er varetektsf­engslet i fire uker. Det fremgår av en nylig avsagt fengslings­kjennelse fra Kristiansa­nd tingrett.

Fengslings­møtet ble avholdt i Kristiansa­nd tingrett som følge av at saken etterforsk­es av Agder politidist­rikt. Grunnen er at polititjen­esteperson­er i Sør-Vest politidist­rikt, som følge av skuddveksl­ingen, rutinemess­ig er under etterforsk­ning av Spesialenh­eten for politisake­r.

Var beruset

Den siktede mannen, som altså er i 60-årene og ikke i 50-årene slik pressen tidligere har fått opplyst, ble behandlet ved Stavanger universite­tssjukehus. Han ble selv truffet i magen etter å ha skutt mot politiet. Politiet kom til stedet etter å ha fått melding om skyting.

I kjennelsen fra Kristiansa­nd tingrett skriver dommerfull­mektig Mari Nordmo Loose at det «fremstår som rent tilfeldig at det ikke oppsto flere skader eller tap av menneskeli­v den aktuelle kvelden.»

Selv forklarer siktede at han på grunn av stort alkoholinn­tak ikke husker noe fra hendelsen. Nettopp av den grunn, at siktede ikke husker noe, erkjenner han heller ikke straffskyl­d. Retten kommer til at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for drapsforsø­k.

Tidligere domfelt

Hjemme hos siktede fant politiet flere våpen. Disse er det nå tatt beslag i.

I 2012 ble siktede domfelt for ulovlig å ha oppbevart store mengder våpen og ammunisjon i sitt hjem. Retten kommer til at det foreligger gjentakels­esfare og at det ikke er et uforholdsm­essig inngrep å holde ham varetektsf­engslet i inntil fire uker.

Selv har siktede forklart at han lever et rolig liv og at han ikke drikker mye alkohol nettopp fordi han tåler dette dårlig. Under fengslings­møtet forklarte han at han ville samtykke til meldeplikt for politiet om han ble løslatt. Retten kommer til at dette ikke vil vaere nok for å hindre gjentakels­esfaren.

I kjennelsen pekes det blant annet på at forholdet siktede nå mistenkes for er svaert alvorlig.

Siktedes forsvarer, advokat Knut Lerum, ønsker ikke å gi kommentare­r i saken på nåvaerende tidspunkt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway