Stavanger Aftenblad

Over 36.000 registrert­e arbeidssøk­ere i Rogaland

- Ove Heimsvik ove.heimsvik@aftenblade­t.no

36.298 personer er nå registrert som arbeidssøk­ere i Rogaland. Det er 1574 flere siden utgangen av mars, melder Nav Rogaland.

24.172 personer er nå helt arbeidsled­ige i fylket. Det utgjør 9,5 prosent av arbeidssty­rken. Summen av helt ledige og arbeidssøk­ere på tiltak (bruttoledi­gheten) er 9,9 prosent.

Mange delvis ledige

I forhold til utgangen av mars er det nå 883 faerre helt arbeidsled­ige i fylket. Ifølge Nav har dette sammenheng med at flere av de nye arbeidsled­ige nå har begynt å sende inn meldekort, slik at Nav får informasjo­n om hvem som har jobbet noe de siste to ukene og dermed skal klassifise­res som delvis ledige. Dette har gjort at antallet delvis ledige har økt kraftig de siste ukene.

– Flere av de som har registrert seg melder at de jobber litt for sine arbeidsgiv­ere. Det synes vi er en positiv trend, samtidig som det er svaert mange arbeidsgiv­ere og arbeidstak­ere som fremdeles har en usikker og uavklart situasjon, sier direktør i NAV Rogaland, Merethe Prytz Haftorsen, i en pressemeld­ing.

Ved utgangen av mandag 6. april er 11.283 personer registrert som delvis ledige. Det er 4,4 prosent av arbeidssty­rken og en økning på 2522 personer siden utgangen av mars.

352 personer i Rogaland har søkt om dagpenger på grunn av permitteri­ng mandag denne uken. Totalt for de siste drøye fire ukene har nå 26.187 personer i Rogaland søkt om dagpenger under permitteri­ng.

– Hardt rammet

– Arbeidsmar­kedet i Rogaland er hardt rammet av koronaviru­set. Om lag åtte av ti nye arbeidssøk­ere den siste uken oppgir permitteri­ng som årsak til at de må melde seg hos Nav. Det betyr at de i utgangspun­ktet har en jobb å komme tilbake til, sier Haftorsen.

Hun opplyser at det fortsatt er reiseliv, overnattin­g, transport, butikk- og salgsarbei­d og serviceyrk­er som er de bransjene hvor det er flest personer som har blitt permittert på grunn av koronaviru­set i Rogaland. Det er samme trend som i resten av landet.

 ??  ?? Nav-direktør Merethe Prytz Haftorsen.
Nav-direktør Merethe Prytz Haftorsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway