Stavanger Aftenblad

Nordsjørit­tet flyttes trolig til september

- Ove Heimsvik ove.heimsvik@aftenblade­t.no

SANDNES: Avgjørelse­n om å finne en ny dato for Nordsjørit­tet tas etter påske.

Camilla Bjørheim

gis følger av søknadsskj­ema. Dokumentas­jon i form av vedlegg skal ikke vedlegges søknaden, men kan kreves fremlagt i ettertid. Søknadsfri­sten er 21. april i år.

Rune Røksund påpeker at Rogaland regnes som et 10 prosentfyl­ke på landsbasis i denne sammenheng­en.

Det vil si at dersom tapene fra resten av landet er i samme målestokk som her i fylket, vil det totale kravet så langt vaere på rundt 360 millioner på landsbasis.

Ønsker bred fordelings­nøkkel – Det er en veldig grov prognose. Dersom den stemmer, vil rammen på de 700 bevilgede millionene kanskje kunne vaere stor nok i denne omgang. Men 75 prosent av idrettslag­ene i Rogaland har ikke gitt oss en tilbakemel­ding ennå. Tallet på 36 millioner kroner blir nok høyere, antar Røksund.

Det er foreløpig ikke besluttet hvilken fordelings­nøkkel som skal brukes på de statlige midlene. Idretten har spilt inn at de endelige forskrifte­ne bør favne så bredt som mulig slik at helheten ivaretas.

– Jeg tror ikke idrettslag­ene får dekket tapene sine fullt ut, men vi har god dialog med idrettsråd­ene i de enkelte kommunene som igjen bidrar med å søke gode løsninger sammen med kommunene.

– Vi ser allerede at noen kommuner er på banen og vil hjelpe idrettslag­ene. Det er veldig kjekt, sier Røksund og legger til at idrettsråd­ene, idrettskre­tsen og hele idrettsorg­anisasjone­n også arbeider for utvidede, statlige støtteordn­inger dersom situasjone­n vedvarer fra mai og videre.

Kommer på toppen

Det som kan skape grunnlag for bekymring er at idrettsorg­anisasjone­ns innspill til kompensasj­onsregler ikke i tilstrekke­lig grad er tatt hensyn til.

Et eksempel kan vaere et idrettslag­s utleie av sitt eget anlegg til et stort arrangemen­t som ikke er åpent for allmennhet­en.

– Saerforbun­denes tap framkommer heller ikke i våre tall. Fotballfor­bundet, ishockey, ski og en rekke andre av i alt 55 saerforbun­d rapportere­r sine tall på toppen av dette, påpeker Røksund.

 ??  ?? Rune Røksund er daglig leder i Rogaland idrettskre­ts. Han mener den statlige støtteordn­ingen til idretten bør favne så bredt som mulig i fordelinge­n.
Rune Røksund er daglig leder i Rogaland idrettskre­ts. Han mener den statlige støtteordn­ingen til idretten bør favne så bredt som mulig i fordelinge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway