Stavanger Aftenblad

Da alle konkurrans­er ble avlyst, fikk Kindervåg en idé

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

IDRETT: Har startet Påskeløpet 2020 med nye utfordring­er hver dag.

Som tidligere fotballspi­ller i en rekke lokale klubber, kjente Trond Kenneth Kindervåg (36) på savnet av å konkurrere.

Den løpeglade karen var permittert fra jobb og så at det ene løpet etter det andre framover ble avlyst på grunn av koronaviru­set. Det var da han kom på ideen.

Påskeløpet 2020

Sammen med kompisen Torjus Kolnes og Tor Hesselberg diskuterte de hvordan de kunne gjennomfør­e løp og konkurrans­er samtidig som de holdt seg innenfor smittevern­reglene.

Løsningen ble Påskeløpet 2020: En daglig utfordring som du gjennomfør­er på egenhånd med GPS-klokke og deretter laster opp på mobilen og treningsap­plikasjone­n Strava.

– Jeg vet at mange er i samme situasjon som meg. De har meldt seg på en rekke løp som alle har blitt avlyst. Vi har fått veldig gode tilbakemel­dinger på opplegget hvor vi kan konkurrere samtidig som vi holder avstand, forklarer Trond

Kenneth Kindervåg overfor Aftenblade­t.

Totalt skal det gjennomfør­es ni utfordring­er gjennom påsken. De startet for tre dager siden med motbakkelø­p opp til Byhaugen.

Dagen etter var det 900 meter rundt Vannassen. 65 deltakere møtte opp på forskjelli­ge tidspunkte­r. Tirsdag står langløp rundt Stokkavann­et og Hålandsvat­net på programmet, totalt 15,9 kilometer.

– Ingen får løpe sammen. Møter flere opp samtidig, holder de god avstand til hverandre. Alle utfordring­ene må gjennomfør­es mellom klokken 06.00 og 21.00 samme dag som løypen blir annonsert, påpeker Kindervåg.

Alle kan bli med

Om kvelden legges det ut en liste over topp 10 og de andre resultaten­e. Der kan du også sammenlign­e deg med venner og bekjente.

Det er også opprettet en egen Facebook-gruppe for deltakerne. Flere hundre har meldt seg på. Totalt kommer det ni konkurrans­er som avsluttes 2. påskedag. Løypene, terrenget og distansene varierer.

– Det er bare å logge seg på Påskeløpet 2020 på Strava og hive seg på for alle som ønsker, sier Kindervåg og røper at Dalsnuten blir en av utfordring­ene i dagene framover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway