Stavanger Aftenblad

Sykehuset begynner med operasjone­r igjen etter påske

- Kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no

ORDINAER DRIFT: Stavanger universite­tssjukehus (SUS) forbereder seg på ordinaer drift etter påske. Det innebaerer opptrappin­g av operasjone­r ved ortopedisk poliklinik­k.

Kristian Oftedal Kvendseth

Pernille Filippa Pettersen

pasienter innlagt som følge av covid-19 ved Stavanger universite­tssjukehus (SUS). En av disse trenger respirator (pustemaski­n). Det er en person mellom 70 og 80 år.

Det har vaert en nedgang i antall innleggels­er ved sykehuset.

– Siden forrige fredag har kun en pasient blitt innlagt og det var i går, sier smittevern­overlege Jon Sundal til Aftenblade­t. Han opplyser at rundt 120 prøvesvar ble analysert ved sykehuset tirsdag og at kun tre var positive.

Tre dødsfall

Siden søndag har det vaert tre dødsfall som følge av covid-19 ved sykehuset. Disse var søndag, mandag og tirsdag. Det er spesifiser­t at det gjelder to personer over 80 år og en person mellom 60 og 70 år.

– Disse pasientene hadde ligget på intensivav­delingen en stund. At pasienter dør som følge av covid-19 er dessverre noe man må regne med for noen pasientgru­pper. Det er trist når det skjer, men er noe vi venter at vil skje videre fremover også, sier Sundal.

Antall medarbeide­re i karantene er 51. Det er en økning på 15 medarbeide­re siden mandag, da antallet var 38.

Nedgang i henvendels­er Klinikksje­f Sølve Braut (klinikk psykisk helsevern voksne) deltok også på onsdagens pressemøte og fortalte om en nedgang i innleggels­er og antall henvendels­er til klinikken.

– Vi vet ikke helt hvorfor det er slik, men vi vil fortsette å finne nye løsninger og tilbyr blant annet behandling over video og telefon, sier Braut og fortsetter:

Også klinikk for barn, unge og rusavhengi­ge tar imot nye pasienter.

– Vi jobber for å ha et godt å baerekraft­ig tilbud, sier Lars Øhlckers psykologfa­glig rådgiver i klinikk for barn, unge og rusavhengi­ge.

– Siden midten av mars har mesteparte­n av tilbudet foregått på videokonfe­ranse eller telefon.

 ?? JARLE AASLAND ?? Administre­rende direktør Inger Cathrine Bryne og smittevern­overlege Jon Sundal.
JARLE AASLAND Administre­rende direktør Inger Cathrine Bryne og smittevern­overlege Jon Sundal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway