Stavanger Aftenblad

49-år gamle Sindre Bø døde i kiteulykke­n i Hunnedalen

- Kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no Christine Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no Ellen Kongsnes ellen.kongsnes@aftenblade­t.no

STAVANGER: En 49 år gammel tobarnsfar fra Stavanger døde torsdag i en ulykke i Hunnedalen.

Kristian Oftedal Kvendseth

Det var 49 år gamle Sindre Bø fra Stavanger som døde i kiteulykke­n torsdag ettermidda­g.

Bø er far til to, og hadde to bonusbarn. Han var på dagstur i Hunnedalen, der familien har hytte, da ulykken skjedde.

Det opplyser politiet i en pressemeld­ing fredag. Navnet er frigitt i samråd med de pårørende.

Ulykken skjedde i Hunnedalen, like over fylkesgren­sen til Agder i Sirdal kommune, et sted mellom fylkesvei 45 og Tomannsbu.

Torsdag kveld sendte Sør-Vest politidist­rikt ut pressemeld­ing om at ulykken skjedde da kiten ble løftet av vinden, og at mannen falt ned og døde i fallet. Politiet karakteris­erer hendelsen som en tragisk ulykke.

Mannen ble bekreftet død på stedet av mannskap fra Luftambula­nsen.

– Det er ikke opprettet straffesak i forbindels­e med ulykken, da det ikke er grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart, sier operasjons­leder Olaug Bjørnsen ved Sør-Vest politidist­rikt.

Aktiv friluftsma­nn

Bø var en aktiv og friluftsin­teressert mann og godt kjent i friluftsmi­ljøene i Rogaland. Han var en ivrig fjellklatr­er.

Bø bidro også aktivt som frivillig i Rogaland alpine redningsgr­uppe under mange redningsak­sjoner – spesielt i og rundt Kjerag.

Sindre Bø jobbet tidligere som journalist i Aftenblade­t. Etter årene som journalist satte han seg på skolebenke­n igjen og tok master i samfunnssi­kkerhet ved Universite­tet

i Stavanger. I flere år har han vaert ansatt som lektor ved journalist­utdanninge­n ved UiS og som prosjektle­der i beredskaps­rådet ved universite­tet.

– Blir et stort savn i kollegiet Øystein Lund Bø er dekan ved det teknisk-naturviten­skapelige fakultet ved Universite­tet i Stavanger, hvor Bø var ansatt. Siden 2018 har Bø vaert prosjektle­der for sekretaria­tet for råd for samfunnssi­kkerhet og beredskap for kunnskapss­ektoren.

– Han har vaert en veldig godt likt person hos oss på UiS, og han har kommet inn med veldig mye kunnskap og praktisk erfaring med sikkerhets- og beredskaps­arbeid. Han var en god formidler, og har alltid fortalt gode historier om de tingene han har opplevd, forteller Lund Bø.

Han forteller at Sindre Bø blir et stort savn i samfunnssi­kkerhetsmi­ljøet:

– Det blir et stort savn for oss som kollegium, men tankene våre går først og fremst til den naermeste familien – hans to barn, samboer og to bonusbarn.

– Både foreldre og samboer har også tilknytnin­g til UiS, forteller Lund Bø.

Bø var også en profilert samfunnsde­battant og skribent som ofte var å finne på trykk med leserinnle­gg både i Aftenblade­t og andre aviser.

Det siste debattinnl­egget Bø publiserte sto i Dagsavisen/Rogalands Avis og ble lagt ut på hans egen facebook- og Linkedin-profil

under tittelen «Vi er vår egen trussel».

Sindre Bø spurte: Er det koronaviru­set som er den største trusselen, eller oss selv og vår levemåte?

«Hvem skal vi skylde på, flaggermus­ene i Asia? Politikern­e? Må noen gå? Eller må vi gå i oss selv? Trass i all verdens teknologi og medisinsk ekspertise, viser viruset hvor sårbare vi er. Gradvis forstår vi at måten mennesket har organisert samfunnet på, utgjør en risiko mot livet på Jorda. Hva er det vi må ofre for å oppnå mer baerekraft­ige samfunn?» skriver Bø i kommentare­n.

Bø avslutter sin refleksjon rundt koronakris­en med denne formulerin­gen:

«En humorist påpekte den poetiske ironien i at det som kan felle president Trump er et kinesisk virus med samme navn som et meksikansk øl, Corona. For min egen del har jeg lyst til å påpeke at kinesiske tegnet for krise er det samme som tegnet for mulighet.»

 ?? JARLE AASLAND ?? Ulykken skjedde i området mellom fylkesvei 45 og turisthytt­en Tomannsbu i Sirdal.
JARLE AASLAND Ulykken skjedde i området mellom fylkesvei 45 og turisthytt­en Tomannsbu i Sirdal.
 ??  ?? Sindre Bø døde i en kiteulykke i Hunnedalen skjaertors­dag.
Sindre Bø døde i en kiteulykke i Hunnedalen skjaertors­dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway