Stavanger Aftenblad

Romsøes Conditori består – men må legge ned to utsalg

- Kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

STAVANGER: Alt tyder på at Romsøes Conditori kan fortsette driften

– på én betingelse: At underskudd-utsalgene i Stavanger Øst og sentrum legges ned.

Kjell-Ivar Gilje Grøndal

– Vi er i positiv dialog med gårdeierne i Øst og i Prostebakk­en i sentrum med tanke på å få terminert leiekontra­ktene med umiddelbar virkning. Signalene er gode på at vi skal få til dette og jeg er betinget optimist, sier advokat Fredrik Bie i Hammervoll Pind til Aftenblade­t.

Møte rett over påske

Det er ekteparet Geir Atle Voll og Rita Dahl Voll som eier Romsøe Conditori. De ønsker ikke selv å uttale seg, og har derfor opphevet taushetspl­ikten til Bie. Nå jobber han på spreng for å prøve å finne en løsning for å drive den tradisjons­rike bakerikjed­en videre.

– Jeg skal ha et møte med gårdeierne tirsdag 14. april – altså første virkedag etter påske. Da må vi få til en avtale hvor leiekontra­ktene blir opphevet. Dersom vi klarer det, mener jeg det finnes et forsvarlig grunnlag for å drive selskapet videre – med visse justeringe­r, sier Bie.

– Tar samfunnsan­svar

Det er utsalgene i Øst og i Prostebakk­en i sentrum som har stått for de største underskudd­ene til Romsøes Conditori de siste årene.

– Derfor er vi helt avhengige av å få avviklet disse raskt, og det tror jeg også vi skal klare å få til. Jeg opplever at gårdeierne er villige til å ta sitt samfunnsan­svar i en vanskelig tid, sier Bie, som da tenker på koronakris­en som verden står midt oppi.

– Verden endrer jo naermest karakter fra minutt til minutt, så det er utrolig vanskelig for bedriftsle­dere i mellomstor­e bedrifter å styre for framtiden nå. Men jeg mener som sagt at det er grunnlag for å drive Romsøses Conditori videre dersom vi får en del av de økonomiske krisepakke­ne som regjeringe­n har lagt fram. I tillegg har eierne sagt seg villige til å gå inn med et beløp.

Det er gjennom selskapet Voll

Holding AS at familien Voll eier de tre selskapene Romsøes Conditori AS, Romsøe Produksjon AS og Romsøes Mat AS.

En del av bybildet i 95 år Gjennom et brev Aftenblade­t har fått tilgang til, skriver advokat Fredrik Bie at årsresulta­tet til Romsøes Mat var minus 1,3 millioner i fjor, mens Romsøes Conditori gikk med 950.000 kroner i underskudd. Selskapet Romsøe Produksjon fikk imidlertid et positivt resultat på 1,4 millioner.

Brevet er datert tirsdag 31. mars.

Totalt er det 53 ansatte som nå er permittert­e i Romsøe-systemet. Konditorie­t har vaert en del av bybildet siden 1925.

Romsøe har i dag seks utsalgsste­der i Stavanger-området. Det inkluderer to i Stavanger sentrum, ett på Storhaug, ett på Stokkaveie­n, ett i Bekkefaret og ett på Mariero.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Mange har nok vaert en tur innom Romsøes i Prostebakk­en når de har vaert på tur i byen, men etter påske legges dette utsalget ned.
FREDRIK REFVEM Mange har nok vaert en tur innom Romsøes i Prostebakk­en når de har vaert på tur i byen, men etter påske legges dette utsalget ned.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Dette utsalget i Stavanger Øst legges også ned etter påske.
FREDRIK REFVEM Dette utsalget i Stavanger Øst legges også ned etter påske.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway