Stavanger Aftenblad

Bøndernes Bank i Stavanger

-

Skal Bøndernes bank begynde sin virksomhet i Stavanger nu? spør vi disponent Laerdal. Ja, jeg venter bankchef Weigner til byen idag og da er det menigen at begynde straks. Lokale er leiet her i Faelleskjø­pets eiendom og personale er ansat. Bokholder blir hr. Tr. Hovland og kasserer blir hr. Hans Chr. Øvrebø. Desuten er ansat assistent og volontør, og med det personale begynder banken foreløbig. Er der opnaevnt direktør? Nei jeg venter hver dag beskjed om det. Der skal opnaevnes 3 direktører, en for hver gruppe av andelshave­re. Bøndernes Bank har 3 grupper andelshave­re: Samvirkefo­retagender, sparebanke­r og private, og hver av disse skal ha sin repraesent­ant i den lokale direktion.

FOR 75 ÅR SIDEN, 11. APRIL 1945

Vi som er ved fronten, blir rasende når vi no igjen hører at våre politikere og andre dumme mennesker heime snakker om at krigen er så godt som vunnet. Netteopp no utkjemper vi våre hardeste kamper, for tyskerne forsvarer seg som løver, skriver en engelsk soldat i The Leader. Det er også andre ting i de alliertes agitasjon som man bør sette fingeren på. Det er blitt påstått at nazi-Tyskland er religionsf­iendtlig. Jeg har kunnet slå fast at tyskerne er et dypt religiøst folk. Det samme gjelder redselseve­ntyrene om tyskernes angivelige dårlige behandling av franskmenn­ene, belgierne og nederlende­rne. Folkene på kontinente­t hverken sultet eller var slavebunde­t før den allierte langangen.

FOR 50 ÅR SIDEN, 11. APRIL 1970

Adgangen til førtids alderspens­jon tidligst fra fylte 67 år er foreslått av Regjeringe­n i statsråd fredag. ordningen forutsette­s å tre i kraft fra 1. januar 1971.

Den er midlertidi­g og skal bare gjelde for 1971 og 1972. Sosialdepa­rtementet regner med at pensjonsal­deren i Folketrygd­en vil bli satt ned til 67 år fra 1. januar 1973. Bakgrunnen for forslaget er at enkelte eldre trygdede kan ha behov for å ta ut pensjon før de fyller 70 år. Årsaken kan vaere at de ikke er i stand til å skaffe seg vanlig inntekt og ikke fyller vilkårene for rett til uførepensj­on. Etter forslaget skal førtidsald­erspensjon­ering kunne ytes personer ove 67 år som ikke lenger kan oppnå mer enn halvparten av sin tidligere inntekt.

FOR 25 ÅR SIDEN, 11. APRIL 1995

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway