Stavanger Aftenblad

– Drømmen er å få til noe sammen i Sola

-

HÅNDBALL: Camilla Herrem (33) vraket profftilbu­d fra utlandet for å bli med på det nye prosjektet i Sola der ektemannen Steffen Stegavik (36) blir sjef.

re Naerbøs treninger og kamper med Sola sine, så blir det samme opplegg. Alt blir enklere.

Alt gikk fort

Det var på nyåret at Stegavik for alvor begynte å kjenne på at det gikk mot slutten som spiller. Han har vunnet alt som kan vinnes i Norge med Elverum, han har smakt på profflivet i utlandet og vaert innom landslaget. Oppdraget med å etablere Naerbø i eliteserie­n var fullført.

Kroppen begynte å merke kjøret, motivasjon­en var ikke like stor. Da var ikke valget så vanskelig. Så tok plutselig Sola kontakt.

– De tok kontakt først i mars, så det gikk fort, sier Stegavik som skrev under på en toårskontr­akt.

Foreløpig vet han ikke når han kommer i gang med jobben. Spillerne er permittert og det er ikke tillatt med fellestren­inger som følge av koronasitu­asjonen.

Herrem sier hun hadde fint lite å gjøre med at Sola faktisk tok sjansen på en trenerfers­king som Stegavik.

– Jeg ville ikke blande meg så mye og hadde ikke så mye å si her. Men jeg var positiv. Jeg måtte bare finne ut hvor jeg skulle spille selv. Men at Steffen skrev under for Sola var et stort pluss for å bli.

Vaert trener lenge

Herrem beskriver mannen som en som har hatt en trener i seg i mange år allerede. Én ting er at han har trent lag her og der (inkludert med en periode i Sola da Herrem var gravid), men den analytiske tilnaermin­gen har vaert der lenge.

– Han har alltid hatt det i seg og han sitter og ser på kamper, spoler tilbake, ser ting på nytt, noterer ned. Sånn sitter han.

– Var det helt naturlig for deg å bli trener, Stegavik?

– Ja. Jeg sitter og analyserer og plukker opp ting hele veien. Det er nok av ting som kverner i hodet når jeg går og legger meg. Det å vaere trener tar mye mer tid enn å vaere spiller. Nå sitter du med ansvaret selv. Det blir nok verst for Camilla, at jeg er i håndballmo­dus hele tiden.

– Men drømmen er å få til noe sammen i Sola, helt klart. Håpet er at vi skal klare å etablere oss i eliteserie­n, på sikt bli topp tre, og ikke vaere et jojo-lag som har vaert tilfellet de siste fem-seks årene.

Lar seg inspirere

Camilla Herrem peker på mannens smartness som en viktig faktor når han nå går rett fra å vaere spiller til å bli trener i eliteserie­n. hans evne til å lese spillet, oppfatte situasjone­r tror hun blir viktig.

– Dessuten tror jeg han er flink til å gi trygghet til spillerne. Han er flink til å snakke med mennesker. Han er ingen type som kjefter, ja han kan hisse seg opp eller bli oppgitt, men ingen som kjefter og smeller.

Stegavik bruker sine tidligere trenere i Elverum, Christian Berge (nåvaerende landslagst­rener for herrelands­laget) og svenske Michael Apelgren som inspirasjo­n når han nå følger i samme fotspor.

– Begge gikk rett fra å vaere spiller til å bli trener. Begge var midtbacker akkurat slik som meg. Det er en fin vei å gå. Men du må ville det. Jeg må finne min vei. Jeg håper vi kan komme i gang snart, for det kommer til å ta tid. Det er mye nytt som skal laeres.

– Det er ikke alle som får starte trenerkarr­ieren med et eliteserie­lag?

– Nei, men det var det jeg ønsket. Jeg tror det er lettere å ta over et eliteserie­lag når du kommer rett fra rollen som spiller. Da har du spillere med den samme tankegange­n. Det tror jeg kan passe godt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway