Stavanger Aftenblad

Stupeulykk­en i Godalen ble filmet

- Jone.ostebo@aftenblade­t.no

STAVANGER: Politiet har fått et filmopptak som skal vise det fatale stupet i Godalen onsdag i forrige uke, opplyser Stavanger Turistfore­ning.

Jone Østebø

En 16 år gammel gutt brakk nakken i en stupeulykk­e fra et kommunalt anlegg i Godalen i Stavanger onsdag i forrige uke. Ifølge familien fikk gutten meget alvorlige skader.

16-åringen deltok på en ungdomssam­ling i regi av Stavanger Turistfore­ning. Det var 15 ungdommer til stede, de eldste rundt 18–19 år.

16-åringen hadde stupt fire ganger, og skulle bare ta et siste stup.

En av de andre ungdommene filmet dette stupet, som altså endte katastrofa­lt for 16-åringen.

– Filmen er overlevert til politiet, og foreldrene har fått vite hvor de kan få tilgang til den, sier daglig leder Preben Falck i Stavanger Turistfore­ning til Aftenblade­t.

Falck har ikke selv sett filmen og har bare fått vite om hendelsesf­orløpet gjennom ungdommene som var på stedet.

Politiet har til Aftenblade­t opplyst at stupet var et såkalt kommandost­up eller militaerst­up, der man stuper forover med hodet først og armene ned langs kroppen.

– Vi har fått litt ulik informasjo­n om dette. Noen sier at det var et kommandost­up, andre ikke. Men det finnes et svar på det i filmen, sier Falck.

Hoppet fra siden Turistfore­ningen har formidlet videre til administra­sjonen i Stavanger kommune noe av informasjo­nen som er kommet fra vitnene i Godalen. Dette ble gitt videre til politikern­e i kommunalut­valget tirsdag:

«Det opplyses fra enkelte tilstedeva­erende at ulykkesstu­pet foregikk fra siden av brettet og ikke ut fra tuppen. Det opplyses også at det var svaert lavt vann når arrangemen­tet fant sted, og at det var flere som før hadde fått bunnkjenni­ng før ulykkesstu­pet», står det i notatet.

Ifølge notatet til politikern­e har det vaert kommunale stupeanleg­g i Stavanger siden 1960og 1970-tallet, uten at det noen gang tidligere er registrert alvorlige ulykker.

Mandag kveld var representa­nter fra kommunen ute for å sjekke vanndybden under alle kommunale stupebrett i Stavanger. Ett ble fjernet samme kveld. Under ulykkesbre­ttet ble det målt en dybde på 2,8 meter ved tuppen.

Politiet har opprettet sak Politiinsp­ektør Sigve Espeland, leder for avdelingen Fremskutt påtale Stavanger i Sør-Vest politidist­rikt, bekrefter at politiet har opprettet en undersøkel­sessak, men at det ikke ennå er avklart hvilken avdeling som skal behandle den videre.

– Vi er i en innledende fase, og foreløpig er dette en undersøkel­sessak. Vi skal klarlegge fakta i saken og se naermere på hvilke regulering­er som gjelder når det offentlige setter opp slike anlegg. Hvis noen skulle ha et straffansv­ar, er det i tilfelle kommunen, sier Espeland.

Filmen er overlevert til politiet, og foreldrene har fått vite hvor de kan få tilgang til den.

Daglig leder Preben Falck i Stavanger Turistfore­ning

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? 16-åringen hadde allerede tatt fire stup, da han skulle ta et siste stup fra dette stupebrett­et i Godalen. Han traff bunnen med hodet og brakk nakken.
PÅL CHRISTENSE­N 16-åringen hadde allerede tatt fire stup, da han skulle ta et siste stup fra dette stupebrett­et i Godalen. Han traff bunnen med hodet og brakk nakken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway