Stavanger Aftenblad

Ordfører om byggeprosj­ekt: – Prosjektil har ikke kontroll

- Tollef Jacobsen tollef.jacobsen@aftenblade­t.no

RANDABERG: Ordfører Jarle Bø mener søksmålet rettet mot kommunen i forbindels­e med byggeprosj­ektet «Sunnhetsgr­enden» er en dårlig angrepsmet­ode fra Prosjektil­s side.

Kjell-Ivar Gilje Grøndal

gått feil i byggeprose­ssen, svarer Bø at prosjektet ikke var planlagt godt nok. Utviklinge­n i byggeprosj­ektet – både når det gjelder kostnad og framdrift – er grunnlaget for at Randaberg kommune ikke utbetaler honorar til de involverte aktørene. Dette har rådmann Magne Fjell tidligere sagt til Aftenblade­t:

– Kommunen er en byggherre på lik linje med alle andre byggherrer. Prosjektil må vaere klar over at man muligens eksponerer seg noe mer når de tar på seg et kommunalt prosjekt.

Sverre Heskestad har tidligere kommentert:

– Vi opplever offentlige byggherrer som svaert profesjone­lle og forutsigba­re i sin gjennomfør­ing og oppfølging av avtaler. Dessverre opplever vi ikke Randaberg kommune som det i denne saken, sier Heskestad.

Kommunen lytter ikke Heskestad sier kommunen ikke har vaert klare nok på hva de forventer, og hvilke krav som ikke har vaert oppfylt. I en e-post til Aftenblade­t skriver han: «Vi har informert kommunen om utfordring­ene i flere år, [blant annet] anbefalt å stoppe prosjektet, men opplever at våre råd ikke blir lyttet til.»

Han utdyper videre at søksmålet mot kommunen gjelder krav om betaling av bedriftens honorar. De begjaerer å få dette utbetalt og understrek­er at de ikke ønsker å «angripe» kommunen på noe vis. Å gå rettens vei er likevel det eneste alternativ­et Prosjektil står igjen med når kommunen «uten begrunnels­e nekter å utbetale honoraret vårt».

Kommunen er i siste instans villig til å betale den totale summen av i underkant 4,7 millioner kroner til Prosjektil hvis byggeselsk­apet kan oppfylle kravene i bankgarant­ien som er inngått. «Dette er også essensen i stevningen der kontrakten ikke gir kommunen anledning til å holde tilbake vårt honorar når vi har utstedt en slik garanti,» skriver Heskestad.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Det bygges fortsatt på prosjektet «Sunnhetsgr­enden» i Randaberg sentrum – selv om det skulle stått ferdig i 2017. I tillegg er de økonomiske overskride­lsene på 58 millioner. Nå skylder alle på alle – og rettssak venter.
PÅL CHRISTENSE­N Det bygges fortsatt på prosjektet «Sunnhetsgr­enden» i Randaberg sentrum – selv om det skulle stått ferdig i 2017. I tillegg er de økonomiske overskride­lsene på 58 millioner. Nå skylder alle på alle – og rettssak venter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway