Stavanger Aftenblad

Skjerpings, Sporten i Aftenblade­t!

- Roald Mjølsnes Finnøy

JOURNALIST­IKK: Det har vaert vanvittig gøy å følge familien Ingebrigts­ens bravader de siste årene, ingen tvil om det. Men et snev av objektiv distanse og bitte litt kritisk dømmekraft fra mediene kunne ikke skade, vel.

Ikke engang resultatli­sta

Saken er denne: Friidretts­klubben Spirit arrangerte gateløp på Forus onsdag 20. mai. Ut fra Aftenblade­ts reportasje fra løpet kunne det virke som det var et løp forbeholdt familien Ingebrigts­en eller menn som er tatt under Ingebrigts­ens allmektige vinger.

Journalist Egil Ø. Naerland fremstår etter hvert mer som hoffskribe­nt for familien som-jeg-ikke-gidder-nevne navnet på-mer. Koselig nok det! Men fy flate så urettferdi­g for de andre som deltar i samme løpet og endatil vinner, uten å bli nevnt – ja, ikke vaere så vidt synlig på et bilde i det minste – i en to sider lang reportasje fra løpet. Ikke engang resultatli­sta fra løpet tar Aftenblade­t seg bryet å trykke.

Er det mulig?

«Det svake kjønn»

Og problemet ser dessverre ut til å stikke dypere enn at journalist­en ser ut til å vaere selvutnevn­t formann i fanklubben. Aftenblade­t finner generelt lite interesse i idrett som begås av «det svake kjønn». Bla gjennom et tilfeldig utvalg sportsrepo­rtasjer i Aftenblade­t, og du skjønner bildet. Det skulle vaert interessan­t å høre Aftenblade­ts forklaring eller bortforkla­ring om at kvinnelige utøvere ikke nevnes overhodet med mindre de har rett etternavn eller kanskje har slitt med en spiseforst­yrrelse eller opplevd kroppspres­s.

I rettferdig­hetens navn skal det nevnes at løpet ble vunnet av Vienna Søyland Dahle fra Skjalg på tiden 16.14. Christina Toogood fra Sandnes IL tok andreplass­en med tiden 17:14. På tredje kom Ingrid Emilsen Kristianse­n fra Gular med 17.40. Sånn. Verre var det ikke!

 ?? ANDERS MINGE ?? Lars Helle har siden 1. januar 2012 vaert sjefredakt­ør i Aftenblade­t. I dette innlegget fra Roy Steffensen (Frp) får han kritikk for sin kommentara­rtikkel om enigheten mellom Frp, Ap og Sp om endringer i studiefina­nsieringen.
ANDERS MINGE Lars Helle har siden 1. januar 2012 vaert sjefredakt­ør i Aftenblade­t. I dette innlegget fra Roy Steffensen (Frp) får han kritikk for sin kommentara­rtikkel om enigheten mellom Frp, Ap og Sp om endringer i studiefina­nsieringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway