Stavanger Aftenblad

Cirque du Soleil blir reddet av hjembyen

-

MONTREAL: Det verdenskje­nte nysirkuset Cirque du Soleil blir reddet fra å gå konkurs under koronakris­en etter at hjemprovin­sen Quebec trår til med et kriselån på opptil 200 millioner amerikansk­e dollar. Cirque du Soleil fra canadiske Montreal har blitt hardt rammet av koronautbr­uddet og har måttet avlyse turneer og forestilli­nger flere steder i verden. I alt er 44 forestilli­nger avlyst og i alt 4679 ansatte, 95 prosent av staben, er blitt permittert.

Tirsdag ble det kommet til en enighet mellom provinsen Quebec og aksjeeiern­e i selskapet, bestående av amerikansk­e TPG Capital og kinesiske China Fousn Group, samt det offentlig eide pensjonsfo­ndet Caisse de depot et placement du Quebec i Montreal (CDPQ). Sirkuset er tilbudt en lån på inntil 200 millioner USD, naer 2 milliarder kroner, av provinsreg­jeringen i Quebec. En rekke vilkår er satt for lånet, blant annet at hovedkvart­eret skal forbli i Montreal og at provinsen gis mulighet til å kjøpe ut de amerikansk­e og kinesiske deleierne.

Søndag sa grunnlegge­r Guy Laliberte at han var interesser­t i å kjøpe sirkuset tilbake etter at han i 2015 solgte sine andeler til utenlandsk­e eiere i for 1,5 milliarder dollar. Mandag la Laliberte til at han ikke ville kjøpe selskapet for enhver pris og viste til at det hadde en gjeld på nesten 900 millioner dollar, snaut 9 milliarder kroner. Flere andre skal også ha meldt sin interesse for å kjøpe sirkuset. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway