Stavanger Aftenblad

Spillere og trenere aksepterer 25 prosent lønnskutt i Sandnes

- Egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Sandnes Ulfs spillere og A-lagets trenere er tilbake i full jobb, men reduserer lønnen med 25 prosent frem til seriestart. Spillerne slutter enstemmig opp om tiltaket

.

Egil Ø. Naerland

– Fornuftig løsning, sier klubbkapte­in Kent Håvard Eriksen til Aftenblade­t.

– Den beste og eneste løsningen, følger klubbkamer­at Ingvald Sandvik Halgunset opp.

– Dialogen med spillerne har vaert veldig bra, de tenker klubb og er lojale, forteller Tom Rune Espedal og Terje Hopen, henholdsvi­s daglig leder og styreleder for Sandnes Ulf Toppfotbal­l.

Ser frem til seriestart

Espedal og Hopen gleder seg enormt til seriestart for Obos-ligaen

som blir en gang mellom 3. og 7. juli, to uker etter Eliteserie­n. Åsane, Øygarden og Jerv blir mest sannsynlig motstander­e.

– Det blir herlig å komme i gang, få spille 30 kamper og levere noe folk liker, ivrer de.

Samtidig har toppledern­e sett seg nødt til å ta alvorlige, økonomiske grep for å redde Sandnes Ulf Toppfotbal­l.

Før Norge stengte ned og alt gikk i svart 12. mars, var de lyseblå som kjent bare dager fra å åpne sin nye, nydelige og nøkterne Øster Hus Arena.

Reduserer inntil 10 millioner Flere hundre tusen forsvant som dugg for solen da åpningskam­pen mot Viking ble avlyst, siden har minusmilli­onene rullet på. y Nye prognoser for totalbudsj­ettet for 2020 viser en mulig reduksjon med 30 prosent, fra 34 millioner kroner til 24 millioner kroner. y Tapte sponsor- og publikumsi­nntekter ligger mellom 7 og 10 millioner kroner. y Overskudde­t var beregnet til 5 millioner kroner inkludert inntektsfø­rte midler til den nye arenaen. Nå kan det bli underskudd i millionkla­ssen. – Uten støtte fra statlige ordninger og publikum på for eksempel bare fem kamper, går det i minus, fastslår Espedal som tross alle utfordring­ene kjenner at ikke bare spillere og trenere og andre ansatte tar sin skjerv, det gjør også de mange, faste samarbeids­partnerne.

Lojale støttespil­lere

– Vi har saerdeles lojale sponsorer som fortsatt bruker 10–12 millioner kroner på Sandnes Ulf innevaeren­de år. Det er fantastisk, sier Espedal og Hopen.

– Men med ny arena, VIP-bokser og nye muligheter, hadde vi budsjetter­t høyere. Noen avtaler forsvant akkurat da Norge ble stengt, noen har rett og slett gått konkurs, og noen sliter selv. Det har vi stor forståelse for, og håper de kommer tilbake når situasjone­n bedrer seg, sier Espedal.

Espedal og styreleder Hopen forteller at store deler av den ellers beskjedne administra­sjonen fortsatt er permittert mellom 25 og 100 prosent, og bare noen få trenere i utviklings­avdelingen er tilbake i mindre stillinger.

– På kort sikt går vi rundt med de tiltakene vi har satt i verk, så akkurat nå kan vi konsentrer­e oss om å få i gang kampene, sier Espedal.

– Etter ferien ser det tøft ut. Dersom vi ikke får støtte fra statlige ordninger, kan vi få store problemer med kontanter til å betale regninger og lønn, tilføyer han.

– Vi tar ansvarlige grep

– Vi håper våre støttespil­lere blant folk flest og i naeringsli­vet ser at klubben og spillerne tar ansvar ved å ta sin del av nedskjaeri­ngene, og at de som har anledning til å yte noe ekstra i denne situasjone­n, gjør det, sier Tom Rune Espedal og styreleder Terje Hopen.

Spillerne tenker den samme tanken:

– Klubben er veldig åpen. Senest

tirsdag hadde vi møte, og vi i spillerutv­alget gikk tilbake til gruppen med et utkast til løsning. Enten 50 prosent permitteri­ng eller 25 prosent redusert lønn frem til seriestart. Vi ønsker ikke å belaste Nav mer enn vi må, og spillerne gikk enstemmig for redusert lønn, forteller Kent Håvard Eriksen.

– Dette er best på lang sikt for både oss og klubben. Ingen er tjent med at klubben skal gå over ende, tilføyer Ingvald Sandvik Halgunset.

– Vi trengte ikke lange tiden på å bestemme oss. Vi vet at dette betyr mye for klubben, vi opplever at vi står sammen om dette, sier Eriksen.

– Jeg håper at naeringsli­vet ser dette og blir med, legger han til.

Eriksen og Halgunset ser frem til sin første ordentlige trening torsdag kveld:

– Det blir nok en del overtennin­g, så det gjelder å holde seg i skinnet, påpeker Halgunset litt humoristis­k.

 ?? EGIL Ø. NAERLAND ?? Styreleder Terje Hopen og daglig leder Tom Rune Espedal roser spillere og trenere som lojalt tar 25 prosent lønnskutt frem til seriestart.
EGIL Ø. NAERLAND Styreleder Terje Hopen og daglig leder Tom Rune Espedal roser spillere og trenere som lojalt tar 25 prosent lønnskutt frem til seriestart.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway