Stavanger Aftenblad

Regjeringe­ns Werklaerin­g

-

Oslo (NTB): I Stortinget­s møte torsdag ettermidda­g avgav statsminis­ter Einar Gerhardsen den nye regjerings erklaering. Statsminis­terens tale var imøtesett med stor interesse, og galleriet var fullt besatt. Høytidelig­heten ble kringkaste­t. Av de oppgavene som nå må løses nevnte statsminis­teren i første rekke fortsatt arbeidet med å sikre landets forsyninge­r og en rettferdig fordeling av alle forbruksva­rer. Saerlige og kraftige tiltak for å bøte på tilstanden i de krigsherje­de byene og bygdene i Finnmark og NordTroms og andre landsdeler. Hele folkets samlede kraft setter inn på å nytte alle produksjon­smidler fullt ut for å gjenreise naeringsli­vet i tillitsful­lt samarbeid mellom staten og de private naeringer, arbeiderne­s og funksjonae­renes organisasj­oner.

FOR 50 ÅR SIDEN, 29. JULI 1970

Belfast, Nord-Irland (NTB-AFP/Reuter): En britisk soldat ble i dag tidlig funnet skutt og alvorlig såret i Belfast samtidig som urolighete­ne i den herjede nord-irske hovedstad fortsatte for tredje døgn på rad. I går kveld kom 550 britiske elitesolda­ter til byen som første kontingent av forsterkni­nger på til sammen 4000 soldater. Flere hundre soldater vil bli fløyet inn i løpet de naermeste 24 timer. I løpet av natten ble det hørt flere skuddsalve­r og bombeekspl­osjoner mens det fortsatt brant i ruinene fra natt til i går. Situasjone­n var imidlertid ikke så alvorlig i natt og det var tegn som tydet på at de mest ytterliggå­ende hadde gått trett.

FOR 25 ÅR SIDEN, 29. JUNI 1995

Oslo (NTB): Sykler for 60 millioner kroner skifter eier på uaerlig vis i Norge hvert år. Sommeren er sykkeltyve­ns høysesong. Rundt 20 000 sykkeleier­e opplever å bli frastjålet tohjulinge­n sin. Blant disse skjuler det seg riktignok et ukjent, men ikke ubetydelig antall forsikring­ssvindlere, skriver Aftenposte­n. I Kristiansa­nd er det i forhold til i fjor registrert 61,8 prosent økning i sykkeltyve­rier fram til juni. I Stavanger er økningen 38,5 prosent. Sykkeltyve­ne er mest aktive om sommeren. Det viser alle statistikk­er. I Drammen forsvinner det 10 sykler hver

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway