Stavanger Aftenblad

Dobbeltdra­pet

-

var ikke der heller. Min venn ble svaert fortvilet, sier Hilal.

Noen dager etter dette støtte 42-åringen tilfeldigv­is på den andre mannen på parkerings­plassen foran Obs på Mariero.

– 42-åringen har selv forklart at han, uten å si noe, slo den andre mannen i ansiktet. Den andre svarte på angrepet ved å slå 42-åringen med en stokk slik at denne knakk. Han ringte til meg og sa at han trengte hjelp. Jeg kastet meg i bilen. Da jeg kom frem var ambulansen der, sier Hilal.

– La det fare

Dette er en av hendelsene som er registrert hos politiet. Flere skulle det bli. På en pressekonf­eranse forrige fredag opplyste politiet at det vil bli satt ned en gruppe som skal granske saken. Blant spørsmålen­e gruppen skal finne svar på er hvorfor det ikke ble gjort nok for å løse opp i konflikten før dobbeltdra­pet var et faktum.

Det ble etter hvert klart for 42-åringen at kona hadde tatt inn hos mannen i 30-årene.

– Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg sa til min venn at han måtte la dette gå. «Hun vil ikke ha deg. Du må bare avfinne deg med det. Sitt her i leilighete­n din. Ta det med ro. Ikke gå ut og let etter dem», sa jeg, men han klarte ikke å la vaere.

Aftenblade­t har snakket med flere som sier at 42-åringen så kona sammen med den andre mannen i Stavanger sentrum, og at han da skal ha blitt helt fra seg.

Hentet av politiet

En natt kort tid før dobbeltdra­pet sto 42-åringen utenfor huset til den andre mannen. Naboer meldte fra til politiet som sendte en patrulje.

– Jeg er blitt fortalt at politiet kom og at de kjørte ham hjem. Han var fortvilet, sier Hilal.

Det er ingen papirer på at de to var gift. Ifølge Hilal sa politiet uansett at kvinnen som han omtalte som sin kone var over 18 år og bestemte selv.

– Tenk på deg selv nå, sa jeg til ham. Du må leve livet ditt. La henne gå. Men han brydde seg ikke om det. Han fortsatte å følge etter det nye paret. Han begynte også å komme på uanmeldte besøk til meg i håp om at de to andre var her, sier Hilal.

Mer og mer frustrert

Til slutt skal 42-åringen ha fått kontakt med sin kone på telefon.

– Hun sa da at hun ikke ville ha mer med 42-åringen å gjøre. Det var drapssikte­de selv som fortalte meg dette, sier Hilal.

Aftenblade­t har også snakket med noen av den døde kvinnens venninner.

– Spesielt den siste uka hun levde var vi svaert bekymret for henne. Vi ringte daglig til mottaket for å høre om hun var der.

Vi ville bare ha livstegn fra henne. Vite at hun hadde det greit. Samtidig ville vi advare dem mot hennes mann. Vi opplevde at han ble mer og mer fortvilet og frustrert, sier en av dem. Hun ønsker å vaere anonym.

Hilal sier til Aftenblade­t at han mange ganger ba mannen i 30-årene om å levere kvinnen på mottaket.

– Men jeg forsto jo etter hvert at de to hadde et forhold. Han gjorde aldri det jeg ba ham om, sier Hilal.

Til slutt orket han ikke å involvere seg mer i konflikten vennene hans var i.

Grillfest

Flere Aftenblade­t har snakket med sier at 42-åringen var fortvilet også fordi han hadde brukt mange penger på å få sin kone til Norge.

Hilal snakket også flere ganger med kvinnen uten at dette løste konflikten.

Søndag 21. juni inviterte han flere venner til grillmidda­g hjemme hos seg. Blant dem som kom var det nye kjaerestep­aret.

Aftenblade­t har snakket med flere av dem som var til stede hos Hilal den dagen. De sier at kvinnen virket svaert redd.

– Hun var nok redd for at mannen hennes skulle dukke opp, sier Hilal.

En av dem som var der tilbød seg å kjøre paret hjem etter middagen.

– Da vi kom frem til adressen, spurte de om jeg ville vaere med inn på en kopp kaffe. Jeg takket høflig nei. Det var sent. Kan jeg ha det til gode, spurte jeg, sier mannen til Aftenblade­t.

– Det skjaerer i hjertet

Hilal reiser seg fra skinnsofae­n. Flere dager etter dobbeltdra­pet har han fremdeles problemer med å forstå at det faktisk har skjedd.

– Min bønn er at dette aldri må få skje igjen. Konflikter må løses på andre måter, sier Hilal, som også fortviler over skyggene saken kan kaste over syrere generelt.

– Jeg ber om at vi som kommer til Norge må følge norske lover. I Norge har vi respekt for kvinner og barn. Vi kom fra et land med krig. I Norge har vi møtt åpne dører. Vi har fått den hjelpen vi trenger. Vi har fått muligheter vi aldri hadde i vårt hjemland.

Han har tillit til at politiet etterforsk­er dobbeltdra­pet grundig og at sannheten om hva som skjedde den natten kommer frem.

– Jeg forsøkte så godt jeg kunne å hjelpe til i denne konflikten, men jeg ser nå at det ikke var nok. Det skjaerer meg i hjertet.

Den drapssikte­de mannens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup i Advokatfir­maet Torstrup, ønsker ikke å kommentere saken.

– Saken er under etterforsk­ning. Jeg ønsker ikke å kommentere saken på nåvaerende tidspunkt, sier Torstrup.

 ??  ?? – Det er helt forferdeli­g det som
har skjedd. Jeg har fremdeles store problemer med å forstå at det er sant, sier Mohamed Hilal.
Han kjenner både den drapssikte­de 42-åringen og de
to ofrene i saken.
– Det er helt forferdeli­g det som har skjedd. Jeg har fremdeles store problemer med å forstå at det er sant, sier Mohamed Hilal. Han kjenner både den drapssikte­de 42-åringen og de to ofrene i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway