Stavanger Aftenblad

Dette er konflikten bak dobbeltdra­pet på Storhaug

- Cornelius Munkvik Journalist cornelius.munkvik@ aftenblade­t.no Kristian Jacobsen Fotograf kristian.jacobsen@ aftenblade­t.no

STAVANGER: Både den drapssikte­de 42-åringen og mannen og kvinnen han erkjenner å ha tatt livet av, beskrives som hyggelige og rolige. Likevel endte vennskapet deres i en tragedie.

– Det gjør fremdeles ubeskrivel­ig vondt. Det har vaert mange tårer, sier Mohamed Hilal.

Natt til onsdag 24. juni ble to av hans venner funnet døde i en leilighet på Storhaug. En mann i 30-årene og en kvinne i 20-årene.

Søndagen i forveien var de to hjemme hos Hilal og grillet. Mannen som er siktet for å ha tatt livet av dem ville normalt også vaert invitert, men en konflikt mellom ham og de to andre gjorde det umulig.

Var ofte sammen

Mohamed Hilal setter seg ned i en skinnsofa i leilighete­n sin i Stavanger. Med jevne mellomrom plinger det i mobilen hans. Det er fremdeles mange som behøver å snakke etter tragedien som har rammet det syriske miljøet.

Både den siktede og de to ofrene var fra Syria.

– For noen måneder siden introduser­te jeg siktede for mannen i 30-årene. Jeg så på begge som mine venner. Jeg har besøkt begge flere ganger og de har mange ganger vaert hos meg. Også samtidig. Konflikten som bygget seg opp mellom dem gjorde det imidlertid strevsomt. Også for meg.

Gjentatte ganger ba jeg 42-åringen om å la det ligge. Flere ganger ba jeg også mannen i 30-årene om å etterkomme 42-åringens krav. Det er fortvilet at ingen av dem lyttet til meg, sier Hilal.

Arrangert ekteskap Aftenblade­t har snakket med flere som kjente de tre involverte i dobbeltdra­pssaken. De forteller at 42-åringen traff den drepte kvinnen i Syria. Den gangen var hun 13 år gammel.

De to skal ha inngått et arrangert ekteskap. Først flyktet de til Tyrkia før de senere kom til Norge. Aftenblade­t får opplyst at deres samliv var turbulent. Da de bodde i Kristiansa­nd skal hun ha anmeldt mannen etter en voldsepiso­de. En periode flyttet de fra hverandre, men kvinnen tilga ham og flyttet tilbake.

– Overfor meg har den drepte kvinnen nektet for at hun var gift med 42-åringen, sier Hilal.

En mann Aftenblade­t har snakket med sier at han ble oppringt av 42-åringen for omtrent en måned siden. Han skal da ha sagt at han hadde problemer. Han sa at kona hadde flyttet fra ham og at hun nå bodde hos en annen.

Ble kastet på dør

Hilal rister på hodet. Han hadde tett kontakt med begge mennene i tiden konflikten fikk blomstre.

– Overfor meg forklarte mannen i 30-årene at 42-åringens kone bare bodde hos ham, sier Hilal.

For en måneds tid siden fortalte den drapssikte­de til Hilal at mannen i 30-årene hadde vaert på besøk hos 42-åringen og kona. Gjesten skal da ha lagt jakken sin over kvinnen fordi hun frøs.

– Dette irriterte 42-åringen voldsomt. Han mente at det var hans jobb å sørge for at kona ikke frøs. «Er dette din kone? Er du i slekt med henne?», spurte han, og kastet besøket på dør, sier Hilal.

Kom ikke hjem

20. mai reiste Hilal og den nå drapssikte­de mannen til Moss hvor Hilal skulle kjøpe en bil. Mens de var på toget ringte 42-åringens kone. Hun var invitert i et bursdagsse­lskap og lurte på om mannen kunne forklare henne veien.

– Min venn forklarte dette og advarte henne samtidig mot å sitte på med den andre mannen. «Gjør du det», sa han, «så trenger du ikke å komme hjem», sier Hilal.

42-åringens kone kom aldri hjem.

– Vi kjørte fra Moss. Min venn trodde at kona var innom Naerlandsh­eimen, et asylmottak på Naerbø, for å ordne med stønaden, men hun var ikke der. Hun hadde heller ikke vaert der. Han forsøkte å ringe til kvinnen som hadde hatt bursdag, men kona

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway