Stavanger Aftenblad

Fredag åpner ny park på Ruten, men arbeidet fortsetter

- Julie Teresa Olsen Journalist julie.teresa.olsen@ aftenblade­t.no Carina Johansen Fotograf carina.johansen@ aftenblad.no

SANDNES: Nå kan du få en forsmak på parklivet på Ruten selv om alt ikke er helt ferdig. I august skal en 400 meter lang ring monteres over deler av parken. Sjekk hvordan parken ser ut akkurat nå.

En spenstig rutsjebane troner på toppen av en lekeplass i knaesje farger. Tusener på tusener av stein erstatter asfalten som før dominerte midt i sentrum av Sandnes. De siste ukene har det ene treet etter det andre dukket opp. Gressmatte­r er rullet ut, blomster og planter har tatt plass. Nå er det bare dager til byens nye grønne lunge skal tas i bruk.

P-plassen midt i Sandnes sentrum, som før hadde plass til 400 biler, er ikke til å kjenne igjen.

– Byens sentrum blir noe helt annet etter dette. Det ser veldig bra ut, mener ordfører Stanley Wirak om byens store prestisjep­rosjekt. En flunkende nye park til 160 millioner kroner.

Arbeidet med ny park har pågått siden august 2019. Fredag tar arbeiderne seg en liten pause slik at folk kan få en forsmak på hva som virkelig venter når hele den nye parken står ferdig, forhåpentl­igvis rundt juletider.

– Byggegjerd­ene forsvinner nå før helgen. Men mot slutten av juli må vi stenge deler av parken igjen for å klargjøre til ringen skal monteres og settes på plass, forklarer prosjektle­der Arne Jørgensen i Sandnes kommune.

Arbeidet med Lysning starter tidlig i august. De hvite søylene markerer hvor den store ringen skal plasseres. Ringen skal fungere som et tak over deler av parken. Det blir innfelte lys i søylene slik at ringen vil «lyse opp» i mørket. Ringen, som er laget av massiv limtre, er kledd med lyst metall.

– Selve ringen kommer i mange små deler og blir bygget på plassen, forklarer Jørgensen.

De nye fontene blir koblet opp og testet i løpet av juli.

– Vi venter fortsatt på noen deler, men planen er å teste vannet i fontene og vannspeile­t de neste uken slik at folk får oppleve hvordan det virker, sier Jørgensen.

Parken er tilpasset Blinkfesti­lvalen som har fått egen trasé gjennom parken. Den skal asfalteres før åpningen fredag.

Torsdag slipper skaterne til Allerede torsdag slipper skaterne til i den nye skateparke­n som dominerer i rødt.

– En skatepark her er midt i blinken, mener ordføreren, som står for åpningen torsdag.

Men Wirak har ingen planer om å skate.

– Jeg holder meg på beina. Det er lurest i min alder, sier han.

Sjonglører og dansere skal skape liv og røre under åpningen.

Ny gate med uteserveri­ng

Den nye parken har gitt Amfi Vågen en ny paradegate forbi senteret. Store busser som før kjørte forbi i Vågsgata har blitt erstattet av uteserveri­ng på små kafébord. Spisestede­t Egon har allerede satt opp flere bord og flere spisestede­r er på vei.

Byens sentrum blir noe helt annet etter dette. Det ser veldig bra ut.

Ordfører Stanley Wirak

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Slik så Ruten ut da plassen ble brukt til parkering.
Borten Moe har rett i at vi må vaere kritiske til hva vi bruker penger på. Men fakta er at vi må finne noe annet å leve av.
PÅL CHRISTENSE­N Slik så Ruten ut da plassen ble brukt til parkering. Borten Moe har rett i at vi må vaere kritiske til hva vi bruker penger på. Men fakta er at vi må finne noe annet å leve av.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway