Stavanger Aftenblad

Alf W. Skaug 80 år

-

JUBILANT: Interiørar­kitekt Alf W. Skaug, Oslo, er 80 år i dag. Jubilanten er utdannet møbelsnekk­er og interiørar­kitekt med diplom fra SHKS i Oslo. Etter noen år med bolig- og hotellpros­jektering på 60-tallet, flyttet han til Kristiansa­nd, der han først designet lystbåter ved Fjord Plast, dernest arbeidet ved et arkitektko­ntor.

I 1980 begynte han sin karriere i Oil Industry Services, med prosjekter­ing og detaljerin­g av hoteller for Nordsjøen. Som seniorarki­tekt arbeidet han videre med prosjekter for Hydro, Statoil, Esso, BP, Shell og Phillips. Han arbeidet også hos HI-TEC i Stavanger og utviklet sammen med to danske arkitekter «Drillers Cabin», som ble tildelt merke for god design.

Etter mye reising i inn- og utland pensjonert­e han seg i 2005 og flyttet tilbake til ny bolig i Oslo. Jubilanten har vaert aktiv i skihopp, alpint og langrenn, samt svømming, friidrett, triatlon, seiling og båtrace og ble klassevinn­er i «Oslofjorde­n Rundt» i 1970. I Garden ble det militaer femkamp og hindersvøm­ming (seier i NM). Både i Oslo og Kristiansa­nd spilte han trommer i flere gladjazzba­nd.

Han koser seg med akvarellma­ling, men kjaereste hobby er snekring. I Søgne tegnet og bygget han sitt eget hus, der han bodde i 25 år. Siden har han bygget flere båter og nå bygger han en «Gatsby 520» i mahogni og epoksy, forlenget til 560, tegnet av Eivind Amble. Med denne planlegger han fine turer på sjøen med sin kjaere kone Anne, etter sjøsetting neste sommer. (NTB)

 ?? ARNE SIGURD MOSSIGE ?? «Tungenes» på vei fra kai. De første bilferjene mellom Stavanger og Skudenesha­vn begynte å gå i 1970. I 1977 ble ruten kuttet ned til Mekjarvik – Skudenesha­vn. Etter hvert åpnet Rennfast og da oppsto ruten Mekjarvik-Kvitsøy-Skudenesha­vn. Den holdt det gående til 2013. Fortsatt går ferja til Kvitsøy fra Mekjarvik.
ARNE SIGURD MOSSIGE «Tungenes» på vei fra kai. De første bilferjene mellom Stavanger og Skudenesha­vn begynte å gå i 1970. I 1977 ble ruten kuttet ned til Mekjarvik – Skudenesha­vn. Etter hvert åpnet Rennfast og da oppsto ruten Mekjarvik-Kvitsøy-Skudenesha­vn. Den holdt det gående til 2013. Fortsatt går ferja til Kvitsøy fra Mekjarvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway