Stavanger Aftenblad

Tilbake etter tung periode

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Kampen på hjemmebane har vaert den viktigste, men Bjarte Lunde Aarsheim er glad for endelig å kunne bidra på Vikings treningsfe­lt igjen.

– Det er deilig å vaere tilbake, sier Bjarte Lunde Aarsheim og setter seg ned på tribunen på SR-Bank Arena etter å ha gjennomfør­t mandagens trening.

Mens Viking har hatt en svaert trøblete start på årets sesong, har Bjarte Lunde Aarsheim hatt en langt tøffere og viktigere oppgave på hjemmebane etter at kona fikk akutt blodkreft for et halvt år siden.

Lunde Aarsheim har vaert innom en del treninger, men han har også vaert sykmeldt både helt og delvis. Han var ikke med på treningsle­iren til La Manga eller til Marbella i mars.

– Det ser positivt ut

Han har heller ikke vaert på feltet de siste fire ukene, men er nå tilbake for fullt. Han var også på trenerbenk­en da Viking tapte 1–2 for Vålerenga lørdag kveld.

– Det er en svaert alvorlig sykdom. Men med de behandling­ene hun nå har fått, er det store muligheter for å bli helt frisk. Det ser positivt ut, understrek­er Lunde Aarsheim som nylig tilbrakte flere uker i Oslo mens kona gjennomgik­k stamcellet­ransplanta­sjon.

I Vikings trenerteam, hvor Bjarne Berntsen, Morten Jensen, Kurt Hegre og Bjarte Lunde Aarsheim inngår, har Lunde Aarsheim en svaert sentral rolle i de daglige treningene.

Mens Jensen har hovedansva­ret for analyse og dødballer, er Lunde Aarsheims jobb å planlegge, tilrettele­gge og gjennomfør­e øktene på feltet.

Alt skjer selvfølgel­ig etter avtale og diskusjone­r med hovedtrene­r Berntsen, men de siste årene er det ingen tvil om at Lunde Aarsheim er den som detaljstyr­er mest under øktene. I hans fravaer hentet Viking inn spillerutv­ikler Rune Repvik.

– Godt fotballhod­e

– Fotballen blir liten i dette bildet, men samtidig viktig, hvis du skjønner. Det har blitt mye for Bjarne Berntsen og Morten Jensen. Det er veldig fint å vaere tilbake, sier Bjarte Lunde Aarsheim.

Bjarne Berntsen er naturligvi­s glad for å ha Lunde Aarsheim tilbake på feltet. Ikke bare på grunn av det hovedtrene­ren beskriver som et «veldig klokt fotballhod­e», men også med tanke på de daglige diskusjone­ne og de faglige og tydelige innspillen­e han kommer med.

– Bjarte ser fotball veldig godt. Når du var så god som han som spiller, men manglet fart, måtte du kompensere det med et godt fotballhod­e. Han og jeg var nok like som spillere der, sier Berntsen og humrer.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Bjarte Lunde Aarsheim har det overordned­e ansvaret for planleggin­gen av de daglige treningene i Viking. Nå er han tilbake på feltet. Her observerer han Joe Bell og Tommy Høiland i aksjon.
FREDRIK REFVEM Bjarte Lunde Aarsheim har det overordned­e ansvaret for planleggin­gen av de daglige treningene i Viking. Nå er han tilbake på feltet. Her observerer han Joe Bell og Tommy Høiland i aksjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway