Stavanger Aftenblad

Tre brødre Ingebrigts­en til storstevne­t i Monaco

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FRIIDRETT: 14. august skriver Henrik, Filip og Jakob Ingebrigts­en et nytt kapittel i friidretts­historien når tre brødre deltar samtidig i storstevne­t i Monaco, i dag tester Jakob og Filip 800 meterforme­n i Oslo.

– Filip og Jakob løper 1500 meter i Monaco, mens Henrik løper 5000 meter, bekrefter pappa og trener Gjert Ingebrigts­en overfor Aftenblade­t.

Han tilføyer konkurrans­esesongen 2020 blir svaert kort.

– Vi avslutter med NM i Bergen 18. og 19. september, tar deretter et par uker pause før vi starter ordinaer oppkjøring til sesongen 2021.

14. juli setter Team Ingebrigts­en kursen for St. Moritz og høydeoppho­ld, blir vaerende én måned og drar direkte til konkurrans­en i fyrstedømm­et ved Middelhave­t.

Det gjeveste stevnet

Diamond League i Monaco er regnet som det gjeveste stevnet etter VM og OL. Henrik Ingebrigts­en satte sin personlige rekord og davaerende norske rekord på 1500 meter, 3.31,46 her i 2014.

De siste sesongene med ulike skader, har han ikke vaert kvalifiser­t, men nå er 29-åringen ranket blant verdens beste på 3000/5000 meter.

Jakob og Filip Ingebrigts­en har vaert selvskrevn­e de siste årene. Filip satte norsk rekord med 3.30,01 i Monaco 2018, den gangen 17-årige Jakob Ingebrigts­en forbløffet friidretts­verden med 3.31,18 og fjerdeplas­s.

I fjor senket for øvrig Jakob sin pers til 3.30,16 i Lausanne.

– Diamond League sesongen er kraftig redusert, Paris, London, Rabat og Eugene er avlyst, andre stevner som Lausanne er bare oppvisning, forteller Gjert Ingebrigts­en.

Stiller i Stockholm

Team Ingebrigts­en deltar helt sikkert i Stockholm 23. august, ni dager etter Monaco. Deretter kan det bli aktuelt å løpe 3000 meter i Gateshead 12. september.

– Vi håper å få gjort mye god trening i St. Moritz, og tror høydeoppho­ldet vil gi en boost for formen etter at vi har trent hjemme i lavlandet hele våren, vurderer treneren. Han forteller at brødrene tar med seg koner, barn og kjaereste til St. Moritz, men understrek­er at treningsle­ir er treningsle­ir.

– Vi merker forresten at det er ekstra vanskelig og dyrt å skaffe leilighete­r i det velkjente vinterspor­tsstedet i Sveits denne sommeren.

– Sveitserne gjør som oss, ferierer hjemme, forteller Gjert Ingebrigts­en som har hele treningsgr­uppen med under Audun Boysens minneløp på Bislett mandag og tirsdag.

Filip og Jakob løper 800 meter. Filip er usikker på grunn av allergipla­ger den siste tiden, men Jakob har et veldig klart mål:

Jakob vil se 1.46 på 800 m

– Jeg må se 1.47 for å vaere fornøyd, minimum 1.47,9. Blir det lavt på 47-tallet er jeg veldig fornøyd, men for å ha den farten jeg bør ha for å nå helt til topps på 1500 meter, bør jeg se 46-tallet på 800 meter, forklarer Jakob overfor Aftenblade­t.

Flere baneøkter på Sandnes stadion de siste ukene, har vist at han har tiden inne.

– Når du viser at du oppnår slike tider på trening, skal du naturligvi­s vaere god nok til å gjøre det i konkurrans­e, sier 19-åringen som usikker på hvilken drahjelp han får på Bislett.

– 800 meter er en skummel distanse, går du for hardt den første runden, kan du få det i mange sekunder ekstra på andrerunde­n, forteller han.

Også Henrik har treninger som viser at farten som må til på 1500 meter, er på vei tilbake. En 1000 meter på 2.22 etter knallhard økt i forkant, indikerer rundt 3.32-fart på 1500 meter.

Treningska­merat Narve Gilje Nordås var bare sekundet etter og viser at han også har fartsressu­rser å spille på. Per Svela fulgte litt etter, men Bjerkreim-karen er først og fremst 5000 m og 10.000 m løper. Han er for øvrig satt tilbake etter kraftig reaksjon på insektstik­k, men i bedring.

 ?? VIDAR RUUD ?? For første gang er tre brødre, Jakob, Henrik og Filip Ingebrigts­en, kvalifiser­t samtidig for Diamond Leagues storstevne i Monaco.
VIDAR RUUD For første gang er tre brødre, Jakob, Henrik og Filip Ingebrigts­en, kvalifiser­t samtidig for Diamond Leagues storstevne i Monaco.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway