Stavanger Aftenblad

Millionkra­ngel etter hotelloppu­ssing

- Tor Dagfinn Dommersnes tor. dagfinn.dommersnes@aftenblade­t.no

STAVANGER: Pengekrang­el etter opppussing­en av Hotel Victoria i Stavanger havner i retten.

Hotellet nekter å betale hele regningen fra Faber Bygg AS.

Faber Bygg hadde en omfattende jobb med oppussinge­n av aerverdige Hotel Victoria i Stavanger i fjor. Byggefirma­et sendte en regning på vel 18 millioner kroner for jobben, men hotellet vi bare betale ca. 10 millioner kroner. Totalt kostet oppussinge­n av det gamle hotellet ca. 140 millioner kroner. I dag framstår det 120 år gamle hotellet i sin fordums glans.

– De bør betale

– Faber Bygg gjorde denne jobben på regning, og nå nekter hotellet å betale hva det kostet, sier advokat Johan Helgø i Haver Advokatfir­ma til E24/Aftenblade­t.

– Etter vår mening er det helt klart at Faber har gjennomfør­t oppdraget som avtalt, og at hele regningen må betales. Dessverre vil ikke byggherren det, og da er vi nødt til å møtes i retten.

Verken han eller advokat Knud Jacob Knudsen i Arntzen de Besche, som represente­rer Hotell Victoria, vil prosedere saken i media før rettssaken. – Det jeg kan si er at vi mener at effektivit­eten til byggefirma­et har vaert altfor lav. De har rett og slett brukt for lang tid, og dermed har kostnadene blitt urimelig høye, sier advokat Knudsen. – Vi beklager at vi ikke har blitt enige gjennom forhandlin­ger, noe vi har forsøkt flere ganger.

Flere vitner

Stavanger tingrett har satt av fire dager til saken i neste uke. Det skal føres flere vitner, spesielt fra Faber Bygg, for å sannsynlig­gjøre at regningen for oppussinge­n er korrekt og må betales i sin helhet.

Faber Bygg AS hadde en omsetning på 295 millioner kroner i 2019, en oppgang fra 231 millioner i 2018.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway