Stavanger Aftenblad

Aftenblade­t burde stilt kritiske spørsmål til Bellona

- Erik Haaland Pressetals­person i Equinor

KILDEKRITI­KK: Stavanger Aftenblad har skrevet om utfordring­er som Equinor har med stigerør på Peregrino-feltet i Brasil. Dette har vi informert offentlig om siden utfordring­ene oppsto i april i år, og vi har svart åpent på spørsmål fra mediene om saken en rekke ganger. I den sammenheng har Bellona kommet med påstander som er feilaktige og uten rot i virkelighe­ten. De kommer med skarpe anklager rundt drift, sikkerhets­standard og kostnadsbr­uk.

To hovedpunkt­er fra Bellona er deres påstander om at Peregrino har høyt trykk og utfordring­er med H2S-gass. Dette er rett og slett ikke riktig, og det kunne vi raskt avklart om Bellona hadde kontaktet oss før de fremmet sin misforståt­te kritikk.

Faktum er at det ikke er H2S i produksjon­en fra Peregrino, og trykket i brønnene er så lavt at vi må bruke pumper for å få oljen ut av reservoare­t. Bellona fremlegger i artikkelen ingen dokumentas­jon for sine feilaktige påstander.

Stavanger Aftenblad velger å slå den feilaktige kritikken stort opp med kritiske overskrift­er. Langt nede i saken får vi imøtegå de feilaktige påstandene, det skulle ellers bare mangle. Men mener Stavanger Aftenblad at de da har ivaretatt sitt ansvar for å kontroller­e at opplysning­er som gis er korrekte?

Her er det ikke bare ord mot ord som er umulig å avklare. Det er mulig for Aftenblade­t å sjekke om dette er et felt med høyt trykk og H2S i produksjon­en, eller om det ikke er det. God kritisk journalist­ikk innebaerer også å stille kritiske spørsmål til kritikere, og å sjekke hva som er faktisk er riktig. Det har ikke Aftenblade­t gjort i dette tilfellet.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Det er på tide at politikern­e våkner, både sentralt, regionalt og lokalt, skriver innsendere­n.
PÅL CHRISTENSE­N Det er på tide at politikern­e våkner, både sentralt, regionalt og lokalt, skriver innsendere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway