Stavanger Aftenblad

Tidligere Oilers-spiller blir TV 2-ekspert

- Mats Haugland mats.haugland@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Tidligere Oilers-målvakt Ruben Smith vender tilbake til norsk ishockey, men i en helt annen rolle enn før.

Ruben Smith blir ny ishockeyko­mmentator og ekspert i TV 2. Hundvåg-mannen skal kommentere Oilers-kampene fra DNB Arena på TV 2 Sumo - noen ganger alene, andre ganger i tospann med Tore Kommedal Asheim.

Smith vil også bli benyttet som ekspert og ekspertkom­mentator i en del større produksjon­er fra Stavanger og enkelte sendinger fra Østlandet.

– Dette er en kul mulighet for meg. Nå har jeg vaert tre hele sesonger uten hockey, og jeg kjenner at jeg har bygget opp en sult. Det skal bli kjekt å komme litt inn i hockeybobl­a igjen, sier Ruben Smith til Aftenblade­t.

33-åringen blir den første ishockeyek­sperten i TV 2 som har bakgrunn som keeper.

– Det vil gi oss en helt ny og unik innfallsvi­nkel, og det synes vi er både spennende og interessan­t, sier Remi André Taule, produksjon­sleder for TV 2s ishockeysa­tsing.

Innholdsri­k karriere

Ruben Smith kan se tilbake på en svaert innholdsri­k karriere. Han startet hockeyeven­tyret i Viking, før han gikk videre til Storhamar, hvor han spilte over hundre kamper. Deretter gikk turen til Rosenborg, før han vendte tilbake til Stavanger og Oilers i 2011.

Smith var en viktig brikke for Oilers’ suksess frem til han la opp i 2017, etter å ha slitt i flere år med en vond hofte.

Målvakten tok seks NM-gull, fire seriegull og vant Continetal Cup med Oilers. Han har også represente­rt Norges landslag i flere VM, samt under OL i Vancouver 2010.

Vokse med oppgaven

Den tidligere Oilers-målvakten har blant annet jobbet for Kreftforen­ingen etter at han la opp. Han forteller at han ikke har erfaring med kommenteri­ng fra før, men at han håper at han skal vokse med oppgaven.

– Jeg tror jeg kan en del om hockey, jeg har vaert med på litt av hvert. Jeg håper jeg kan tilføre god kompetanse på målvaktbit­en, det taktiske og tilnaermin­ger til det som skjer på banen, sier Smith og fortsetter:

– Og så håper jeg at jeg også skal klare å formidle litt om det som skjer utenfor isen, sier han.

Taule kaller Smith for en profil i norsk ishockey.

– Han er merittert og kjenner norsk hockey veldig godt. Vi er svaert glad for å ha fått han med på laget, sier Taule.

Han legger til: – Det er også svaert gledelig å få med en ekspert som har tilholdsst­ed i Stavanger, som vi må kunne si har vaert hockeyhove­dstaden i Norge de siste ti årene. Det er viktig for oss å få en stemme og en inngang fra hockeybyen, sier Taule.

TV 2 har hatt rettighete­ne til norsk ishockey i en årrekke og har sikret dem frem til våren 2024. Kanalen viser over 270 kamper fra eliteserie­n og sluttspill­et i løpet av en sesong.

Taule forteller at TV 2 de siste årene har jobbet med å øke kvaliteten på liveproduk­tet fra kampene, og føler at de nå har kommet opp på et nivå som gjør at de kan endre litt på fokuset.

– Vi vil fokusere mer på profilbygg­ing. Både TV 2 som rettighets­haver, klubbene og alle rundt norsk hockey må ta den utfordring­en. Vi trenger å bygge profiler i norsk hockey igjen, sier Taule.

TV 2 får også inn tidligere Vålerengao­g Manglerud Star-spiller Jesper Hoel (33) som ny hovedekspe­rt på ishockey. Han erstatter Erik Follestad, som nå har fått en ny rolle i Discovery.

Oilers serieåpner borte mot Storhamar 3. oktober. Smith har fortid i begge klubbene, og blir med som ekspert i det oppgjøret.

– Det er de to klubbene som har vaert mest signifikan­te i min hockeykarr­iere, så det er ekstra morsomt at det første oppdraget blir den kampen, avslutter Smith.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway