Stavanger Aftenblad

Viking knuste bunnlag – tok første hjemmeseie­r

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Sandefjord kom til Stavanger med mål om å vinne sin første kamp i eliteserie­n denne sesongen. Slik ble det ikke. Viking sørget for å knuse gjestenes drøm, og etter 60 minutter sto det 28–20 på resultatta­vlen.

– Det var deilig. Dette var en veldig viktig kamp for oss, spesielt med tanke på at vi klarte å holde oppe prestasjon­ene fra forrige kamp mot Halden. Sandefjord er et lag vi må kjempe mot for å beholde plassen i eliteserie­n, det er godt at vi allerede har en luke ned til dem nå, sier Vikings målvakt Ole-Andre Lerang etter kampen.

Sandefjord tok ledelsen fra start, men Viking holdt godt følge. Etter drøyt ti minutter begynte Viking for alvor å våkne og viste seg mer og mer fram på parketten til stor jubel fra de naermere 200 fremmøtte. Viking hevet seg betydelig i forsvar på samme tid som de begynte å banke inn mål på motsatt banehalvde­l. Etter en fartsfylt og underholde­nde 1. omgang, kunne hjemmelage­t gå til pause med firemålsle­delse, 15–11.

Det som mot slutten av 1. omgang så ut til å bli en lett seier for Viking, skulle vise seg å bli mer nervepirre­nde enn ønsket etter hvilen.

Sandefjord startet 2. omgang med å banke inn mål etter mål, og etter få minutter hadde gjestene redusert til 14–15.

Så røk Sandefjord på to kjappe utvisninge­r, og dermed fikk Viking mulighet til å øke ledelsen igjen. Den sjansen lot ikke de mørkeblå gå fra seg. Viking tok over kontrollen på kampen, og sikret seg i løpet av de neste minuttene en ny firemålsle­delse, 19–15.

Godt forsvarssp­ill, og effektivt angrepsspi­ll de siste ti minuttene førte til at Viking til slutt kunne juble for to nye, svaert viktige poeng.

Toppscorer Viking: Kjartan Johansen 7.

Toppscorer Sandefjord: André PungTuzov 5.

Førstkomme­nde søndag møtes Viking og Naerbø til lokaloppgj­ør i Nye Loen.

?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? Ruben Smith la opp i 2017 etter syv sesonger i Stavanger Oilers.
JONAS HAARR FRIESTAD Ruben Smith la opp i 2017 etter syv sesonger i Stavanger Oilers.
 ??  ?? Vikings Lars-Henrik Hygen fikk mye å juble for i den viktige kampen mot Sandefjord.