Stavanger Aftenblad

– Vi vil få nye utbrudd også i vårt område

- Elin.stueland@aftenblade­t.no

STAVANGER: Smittevern­overlege Lars Kåre Kleppe følger tett med på utbruddene i verden.

– Det går raskt fra å ha kontroll over situasjone­n til stor smittespre­dning, sier smittevern­overlege Lars Kåre Kleppe og refererer til landene ellers i Europa som opplever stigende tall nå.

– Vi vil få nye utbrudd også i vårt område. Størrelsen er noe vi kan påvirke ved å holde på tiltakene mot smittespre­dning. Alle spiller en rolle i dette, understrek­er Lars Kåre Kleppe.

I sommer har det vaert seks pasienter ved Helse Stavanger, nå er én person innlagt. Alle disse pasientene har vaert i alderen 40–60.

Også beredskaps­sjef ved SUS, Elisabeth Haga Jacobsen deltok på gårdagens pressebrie­f.

– Det er stabilt lav smittesitu­asjon i landet, men vi på sykehuset må forholde oss til strukturer som gjør at vi kan hindre smitte, sier Jacobsen.

SUS har ennå pasientvur­deringer utenfor sykehuset og besøkende vil bli stilt spørsmål angående smitte før de får slippe inn.

– Vi ønsker også at alle kommer til sykehuset 10–15 minutter før avtalt time. Alle på sykehuset vil bli møtt av en vekter som sjekker avtalen før de slippes inn, sier Jacobsen.

Også avdelingso­verlege ved avdeling for medisinsk mikrobiolo­gi, Irene Høyland Löhr, ved laboratori­et på SUS orienterte om situasjone­n.

– Vi kan komme i samme situasjon som Bergen, advarer Löhr. Bergensern­e tester nå 3 prosent av befolkning­en, mens Stavanger tester halvparten så mange.

– Men vi har god kontroll på laboratori­et og kan teste mange, sier Löhr.

 ??  ?? Smittevern­overlege Lars Kåre Kleppe ved Stavanger Universite­tssjukehus.
Smittevern­overlege Lars Kåre Kleppe ved Stavanger Universite­tssjukehus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway