Stavanger Aftenblad

Tiltalt i Regestrand­drapet skal ha banket to stykker i fengsel

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: Begge de to 23-åringene som er tiltalt for Regestrand-drapet har pådratt seg nye forhold under varetektsp­erioden.

Ti dager er satt av til rettssaken mot de to 23-åringene som er tiltalt for drap eller medvirknin­g til drap. Mandag 9. desember ble Sigbjørn Sveli funnet mishandlet og drept på Regestrand­en.

Kort tid etter ble tre unge menn pågrepet og siktet i saken. Mens saken mot en av disse er henlagt, er det tatt ut tiltale mot de to andre.

Tiltalen er tatt ut av statsadvok­at Arvid Malde. Nå har Malde også tatt ut en tilleggsti­ltale mot de to.

Måtte stripses

De drapstilta­lte har sittet varetektsf­engslet siden pågripelse­n. Ifølge tiltalen skal den ene av dem ha gjort seg skyldig i et nytt lovbrudd i fengsel bare uker etter pågripelse­n. Også dette en voldssak.

I tiltalen står det at den eldste av de tiltalte tirsdag 7. januar slo en annen innsatt flere ganger i hodet. Fornaermed­e ble påført kutt som måtte stripses. Voldshende­lsen fant sted i Haugesund fengsel.

Bare noen måneder senere, tirsdag 21. april, var han ifølge tiltalen voldelig igjen. Denne gangen skal han ha slått en annen innsatt i Åna fengsel flere ganger i ansiktet.

Truet med å drepe

I drapstilta­len skriver statsadvok­at Malde at det tas forbehold om påstand om forvaring i saken. Det vil si at begge de tiltalte, om de blir funnet skyldig i drap eller medvirknin­g til drap, risikerer forvaring. Forvaring er i realiteten en tidsubegre­nset fengselsst­raff som kan brukes hvor det anses nødvendig for å verne samfunnet.

Begge de tiltalte er tidligere dømt for vold, og nå skal den ene av dem ha gjort seg skyldig i ytterliger­e voldshandl­inger.

Også den andre 23-åringen har pådratt seg et nytt forhold under varetektsp­erioden. Ifølge tiltalen skal han i Stavanger fengsel ha kastet en smørkniv mot en annen innsatt. Han skal også ha ropt til fornaermed­e at han kommer til å drepe ham.

Som planlagt

Rettssaken mot de to er berammet til Jaeren tingrett mandag 9. november. Statsadvok­at Malde opplyser overfor Aftenblade­t at saken går som planlagt. Det blir ikke satt av flere dager til rettssaken selv om de tiltalte nå har flere forhold å svare for.

– Utover det har jeg ingenting å tilføye, sier Malde til Aftenblade­t.

Fredag har det ikke lyktes Aftenblade­t å få kommentare­r fra verken advokat Fredrik Schøne Brodwall eller advokat Inam Ghous Ali – de to tiltaltes forsvarere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway