Stavanger Aftenblad

– Jeg boikotter Qatar-VM!

- Aleksander Reinertsen Programled­er Vikingpodd­en

BOIKOTT: I kjølvannet av

Lise Klavenes sin mye omtalte boikott av fotball-VM 2022 har det ikke blitt noen stor boikottbøl­ge. Ingen store fotballnav­n synes å følge etter Klavenes. Heller ikke nå.

Men som «podder» i en liten supporterp­odkast ønsker jeg likevel å vaere tydelig. Jeg boikotter Qatar-VM. Det betyr selvsagt at jeg ikke skal reise dit. Det betyr også at jeg ikke skal se en eneste kamp fra Qatar-VM på TV.

Dette handler ikke om politisk korrekthet. Dette handler om å kommuniser­e til Fifa at «nok er nok». Miljø og arbeiderre­ttigheter er to viktige grunner. Qatar, et land med under tre millioner innbyggere, trenger ikke åtte stadioner med betydelig større kapasitet enn noe vi kan vise til i Norge. Det ville også vaert fornuftig å unngå en byggebonan­za i et land med svake arbeiderre­ttigheter.

Situasjone­n er uholdbar. Jeg vil ikke ha korrupte tildelinge­r eller at fotballmes­terskap flyttes til vinteren som en tilsynelat­ende tilfeldig ettertanke. Å gi et lite, isolert land på den arabiske halvøy VM i 2022 er heller ikke riktig medisin for å bygge fred og forsoning i Midtøsten. Sport kan bygge broer og rette oppmerksom­het mot menneskere­ttigheter. Men et VM i Qatar er ikke måten å oppnå dette på.

Skal så folk ikke få kose seg med fotball-VM i 2022? Det får hver enkelt supporter ta stilling til. Det finnes mange viktige saker der ute som folk kan engasjere seg i. Jeg elsker fotball. Dette var dråpen fra Fifa for min del. Når FIFA-toppene koser seg i Qatar i 2022, blir det Viking på Youtube og løkkefotba­ll på meg.

 ?? JARLE AASLAND ?? Problemet er ikke hva Sians medlemmer mener, eller at de ytrer seg. Problemet er hvordan de agerer og manipulere­r i det offentlige rom når de ytrer seg, argumenter­er Kristian Kise Haugland.
JARLE AASLAND Problemet er ikke hva Sians medlemmer mener, eller at de ytrer seg. Problemet er hvordan de agerer og manipulere­r i det offentlige rom når de ytrer seg, argumenter­er Kristian Kise Haugland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway