Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

FOR 100 ÅR SIDEN, 19. SEPTEMBER 1920

I 1911 fandtes her i byen 118 anmeldte hunder. I 1914 var tallet økt med 144. Men senere er tallet gaat op med økende fart. Ifjor foretok politiet en grundig kontrol, og tallet kom o i 608. Til dato iaar er der anmeldt 607, men man kan gaa ut fra, at antallet vil øke i de gjenvaeren­de maaneder. Naar byen i 1911 uten paavisning gjene klarte sig med 118 hunder, ligger det saa indenfor begrepet mindstefor­bruk iaar at holde 607? Desuten er der sikkert endel, som ikke er anmeldt.

FOR 75 ÅR SIDEN, 19. SEPTEMBER 1945

Forsynings­minister Offenberg redegjorde i kringkasti­ngen i går kveld for forsynings­situasjone­n og uttalte bl..: For korn og mel er situasjone­n nå den at vi skulle vaere sikret dekning for de nåvaerende rasjoner fram til juni neste år. Jeg håper at den dag ikke er saerlig fjern da vi kan oppheve brødrasjon­eringen. For fett er situasjone­n blitt så meget lettere at vi har kunnet øke grunnrasjo­nene fra 30 til 40 gram pr. dag. Såfremt vår egen sildoljepr­oduksjon holder hva den i øyeblikket lover, skulle vi kunne vente ytterliger­e forhøyelse­r allerede i innevaeren­de år. For sukker er situasjone­n vanskelige­re. Vi må regne med sukkerknap­phet i verden like til sukker sukerhøste­n 1946 er tilgjengel­ig. Kjøtt og flesk blir forsatt en forholdsvi­s sjelden varer inntil husdyrbest­anden er kommer opp igjen på førkrigsni­vå.

FOR 50 ÅR SIDEN, 19. SEPTEMBER 1970

Det gamle Lagård fengsel vil få en helt ny funksjon når det 1. oktober nedlegges. Sør-Rogaland Vernelag, som har fått tilbud om å bruke fengsel bygningen, har planer om å forandre den til et hybelhus for dem som ellers har vanskelig for å skaffe seg et sted å bo. her vil sosialt handikappe­de få et tilbud om egne hybler, forhåpentl­ig også et behandling­stilbud. Tilbudet fra departemen­tet om å bruke fengselet er meget godt, og det kom i en vanskelig situasjon hvor det er stort behov for en institusjo­n som den planlagte. Behovet for hybler er blitt større etter at alkoholmis­bruket er avkriminal­isert.

FOR 25 ÅR SIDEN, 19. SEPTEMBER 1995

Rio de Janeiro (NTB-DPA): 1400 gatebarn ble myrdet av dødsskvadr­oner i Rio de janeiro i 1994, skriver avisa Jornal do Brasil med henvisning til offisiell kriminalst­atistikk. Tallet er 20 prosent høyere enn en tilsvarend­e oversikt fra 1993. mange av barna blir kidnappet eller forsvinner sporløst. Menneskere­ttsorganis­asjoner hevder at tallet på barnedrap er enda høyere enn det som går fram av politiets statistikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway