Stavanger Aftenblad

Slik var kampen

-

Snipp, snapp, snute, så var Vikings Europa-eventyr ute. Det ble med denne ene kampen for Viking i denne omgang. For tapet for Aberdeen gjør at det er skottene som møter Sporting Lisboa i Portugal i tredje kvalikrund­e til Europa League torsdag.

Like før kampstart kom beskjeden om at Kristoffer Løkberg, Vikings midtbanemo­tor, var skadet og uaktuell til kampen. Et fingerbrud­d satte ham utenfor. Inn kom Joe Bell – og klarte seg fint.

Viking åpnet kampen friskt. Zymer Bytyqi fikk en sjanse allerede etter et halvt minutt.

Men dette var kvelden der Vikings sjanser og avslutning­er ikke ville i mål. Gang på gang misset de mørkeblå i avgjørende situasjone­r. Aberdeen spiste seg inn i kampen og viste at de var et voksent lag, godt organisert og de evnet å stenge kampen ned da oppgjøret dro seg mot slutten og Viking forsøkte å presse fram en redusering.

Like før pause scoret nemlig Aberdeen. Målet var omstridt. Skuddet fra Ross McCrorie gikk i mål, men like foran Iven Austbø, som var tilbake i Vikings mål etter å ha vaert ute med skade siden 4. juli, sto Andrew Considine i offside og løftet beinet slik at skuddet fikk passere ham på vei mot mål. Assistentd­ommeren hadde åpenbart sett noe i feltet og ville konferere med hoveddomme­ren, men etter et minutts samtale ute på krittet, ble målet godkjent.

Aberdeen hadde en hånd om det hele selv om Viking prøvde. Bjarne Berntsens gutter klarte å komme tilbake etter en god Aberdeen-periode, men da Ryan Hedges skrudde et hjørnespar­k rett i mål 13 minutter før slutt, forsvant Vikings håp om å få med seg noe fra kampen. Iven Austbø må ta den scoringen på sin kappe. Bjarne Berntsen sa til Aftenblade­t etter kampen at Viking ga det et godt forsøk, noe de absolutt gjorde, men på slike kvelder i Europa, må du ta vare på sjansene og holde motstander­en fra livet. Det klarte ikke Viking.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway