Stavanger Aftenblad

Sola tilbyr spillere til Bryne og EIK

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Det blir ingen 2020-sesong for breddefotb­allen. Sola er glad for at det endelig er tatt en avgjørelse – og tilbyr spillere til rivalene i divisjonen over.

– Annenhver uke har vi gitt spillerne våre håp om at det blir seriefotba­ll. Håpet har blitt knust hver gang. Det var på tide at det kom en avklaring. Nå kan vi tenke på neste sesong, sier Sola-trener Øystein Elvestad til Aftenblade­t.

– Dette er en trist dag for forbundsst­yret, 18 fotballkre­tser og ikke minst alle klubber og spillere som er berørt og har hatt et håp om seriespill i 2020, sier fotballpre­sident Terje Svendsen da det fredag ble klart at det ikke blir noen sesong for breddefotb­allen.

Har tilbudt tre spillere

– Når regjeringe­n ikke har åpnet opp for normal kontakttre­ning igjen nå, så har vi ikke noe annet valg enn å avlyse sesongen. Det er rett og slett ikke lenger praktisk mulig å gjennomfør­e sesongen over hele landet, legger Svendsen til.

Norges Fotballfor­bund har kansellert sesongen for 2. divisjon kvinner (nivå tre) og 3. divisjon menn (nivå fire). Det er forbundets 18 kretser som organisere­r øvrig breddefotb­all for voksne, men med forbundsst­yrets beslutning er det en naturlig konsekvens at også kretsene kansellere­r sine serier for voksne.

Det betyr at Sola-spillerne i 3. divisjon står uten kamptilbud resten av året. Samtidig er overgangsm­arkedet åpent i Norge. Derfor har Sola og Elvestad tatt kontakt med Bryne og EIK i 2. divisjon og tilbudt dem flere av Solas beste spillere – slik at i alle fall noen kan holde seg i gang og fortsette utviklinge­n.

– Vi har tilbudt Sander Ystanes til Bryne. Det er mulig det går i orden. I tillegg har vi tilbudt EIK Daniel Pollen og Sander Grelland. De trenger midtstoppe­re i EIK, forklarer Elvestad.

Vil ha rask treningsst­art NFF har vaert tydelig på at dersom man ikke kom i gang med treninger innen midten av september, måtte sesongen avlyses. Nå er beslutning­en fattet. Likevel venter man fortsatt utålmodig på klarsignal for kontakttre­ning.

Fotballpre­sidenten vil ha tett dialog med helsemyndi­ghetene og norsk idrett om hvordan man best kan ivareta behovet for normal kontakttre­ning og godt smittevern også i senior breddefotb­all.

Forbundet vil sammen med kretsene se på en lokal turnerings­struktur som gjennom vinteren kan skape motivasjon og fotballgle­de for senior breddefotb­all. Gjennomfør­ing av dette betinger at myndighete­ne gir klarsignal for kontakttre­ning og kamper.

– Jeg forstår godt at de vil komme i gang, og det ønsker jeg også som idrettsmin­ister. De ligger veldig langt framme i køen, og med en gang vi kommer dit at vi kan fortsette gjenåpning­en av samfunnet, vil de ligge så å si lengst framme i køen, sier Abid Raja.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Sola-trener Øystein Elvestad, til venstre, og Michael Bekke tenker på spillernes beste og håper noen av dem kan få spille fotball i andre klubber resten av sesongen.
CARINA JOHANSEN Sola-trener Øystein Elvestad, til venstre, og Michael Bekke tenker på spillernes beste og håper noen av dem kan få spille fotball i andre klubber resten av sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway